Karpuzun tadı değişecek

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Karpuzun tadı değişecek

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, bu yıl "kabak tadında karpuz" tüketilmeyeceğini söyledi.

nbsp;Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, geçen yıl yaptıkları araştırmada karpuz tüketiminin kişi başı yaklaşık 50 kilogramdan 35 kilograma düştüğünü tespit ettiklerini, bu düşüşün tüketicilerin "karpuzda karpuz tadı alamadığı" için meydana geldiğini saptadıklarını kaydetti.

Öztürk, "Bu durumun kabak aşılı fidelerden yetişen karpuzundan kaynaklandığını belirledik. Sorunu çözmek için de karpuz ticareti yapan hal esnafıyla kabak aşılı karpuzu alıp satmama kararı aldık. Buna uymayarak satış yapan hal esnafına 50 bin lira para cezası verilmesini karara bağladık. Tüm arkadaşlarımız bu kararı ciddi bir şekilde uyguladılar" diye konuştu.


Halkın da bu uygulamaya çok ciddi katkı sağladığına işaret eden Öztürk, kabak aşılı karpuz konusunun Türkiye geneline yayıldığını, ulusal yayın yapan televizyonlarda bu konunun tartışılmasının da kendilerinin önemli bir karar aldıklarının göstergesi olduğunu söyledi. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...