Özel ekip kuruldu, kayıplar bulundu

/ Kaynak: CHA
Özel ekip kuruldu, kayıplar bulundu

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Kayıp ve Aranan Şahıslar Şube Müdürlüğü, kayıp 8 bin 431 kişiyi bulmak için özel bir ekip kurdu. 4 ay önce başlatılan çalışma ile kayıpların fotoğrafları internette yayınlanıp vatandaşların desteği isteniyor. Çalışma sonucu 954'ü çocuk 2 bin 655 kayıp bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Kayıp ve Aranan Şahıslar Şube Müdürlüğü, kayıp 8 bin 431 kişiyi bulmak için özel bir ekip kurdu. 4 ay önce başlatılan çalışma ile kayıpların fotoğrafları internette yayınlanıp vatandaşların desteği isteniyor. Çalışma sonucu 954'ü çocuk 2 bin 655 kayıp bulundu. nbsp;

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kişilerin kaybolmasının, güvenliği doğrudan etkileyen ve toplumda beklentilere neden olan bir olay olduğuna dikkat çekildi. Uzun bir süre kaybolan ve hayatından endişe edilen kişilerin sistematik bir şekilde aranmalarının sağlanmasının önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Başta kayıp çocuklar olmak üzere, her düzeyde kişinin kaybolmasına bir asayiş olayı olarak daha fazla önem verilmesi ve bu konunun üzerinde durularak daha hassas ve sistematik çalışmalar yürütülmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir. Günümüzde ortaya çıkan yenilikler ve ulaşım hizmetlerinin sınırları aşan yapısı, kaybolan kişilerin daha geniş bir sahada ve gelişen teknolojik imkanların da kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Ayrıca, kayıp şahısların bulunması için yakınlarının ve halkımızın desteğini alarak yapılacak çalışmalara yön vermek temel unsurlardan biridir. Bilginin paylaşılması ve etkin bir işbirliğinin sağlanması ile kayıpların en kısa süre içerisinde bulunacağı da bilinen bir gerçektir. Kayıpların bulunmasında her kesimin kendilerine düşen bir takım sorumlulukları bulunmaktadır. Kayıp yakınlarının elde ettikleri bilgileri zaman geçirmeksizin polisle paylaşmaları, basın yayın kuruluşlarının kayıp olayları hakkında farkındalık oluşturmaları ve konuyu gündemde tutmaları, polis birimlerinin gelişen teknolojiyi takip ederek, farklı usul ve yöntemlerle yeni stratejiler geliştirmeleri başarıya götüren ana unsurlardır.''

ÖZEL EKİP, KAYIPLARIN İZİNİ SÜRDÜ
Kayıp çocuk ve yetişkinlerin bulunması amacıyla 4 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Kayıp ve Aranan Şahıslar Şube Müdürlüğü'nce, kayıp olarak aranan 2 bin 648'i çocuk ve 5 bin 783'ü yetişkin olmak üzere toplam 8 bin 431 kayıp şahıs hakkında 5 kişiden oluşan uzman bir çalışma grubu oluşturulduğu belirtildi. 8 bin 431 kayıp şahsın, kayıp oldukları tarihten sonra herhangi bir kurumdan herhangi bir işlem tesis edip etmediklerini belirlemek amacıyla çok yönlü araştırmalar yapıldığının vurgulandığı açıklamada, kurumlarla kayıplar hakkında görüşmeler yapıldığı dile getirildi. 3 aylık yapılan çalışma sonrası elde edilen verilerin merkezde analizi neticesinde ve il emniyet müdürlüklerinin bu süreçte yaptığı çalışmalarda 954'ü çocuk olmak üzere toplam 2 bin 655 kayıp şahıs bulunduğu vurgulandı.

1991'DE KAYBOLANLAR DA BULUNDU
Kayıp olarak aranan şahısların içinde; 1991 ve 1993 yıllarından kayıp olarak aranan 2 kişi de bulunuyor. Özel ekip, ekonomik sebeplerden dolayı kayıplara karışan baba, anne ve 3 çocuktan oluşan bir ailenin izine de rastladı. 110 kayıp bayanın evlendiği, soyadını değiştirdiği ve yakınlarının bu gerçeği bilmediğini tespit eden özel ekip, 15 kayıp şahsın normal yollarla öldüğü bilgisine ulaştı. İzine rastlanılan 856 kayıp kişinin bulunmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü açıklandı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...