Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NASA uyardı: 2040 yılında Türkiye çöl olacak

/ Kaynak: İHA
NASA uyardı: 2040 yılında Türkiye çöl olacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

NASA uzmanlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de toprakların bilinç dışı kullanımıyla 2040 yılında çölleşme tehlikesi yaşanacağı uyarısında bulunuldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında 'Erozyon, Küresel Isınma ve Biyoçeşitlilik' konulu konferansta konuşan TEMA Vakfı Temsilci Yardımcısı ve Eğitimci Merih Yücel, çölleşmenin arttığını söyledi.
Yücel, NASA uzmanlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de toprakların bilinç dışı kullanımıyla 2040 yılında çölleşme tehlikesi yaşanacağı uyarısında bulunduğunu açıkladı. Konuşmasına, amaçlarının kamuoyunu doğa ve doğanın korunması konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Yücel, gelişen teknolojiyle birlikte insanların doğaya verdiği zararın arttığı uyarısında bulundu.
Küresel ısınmayla birlikte çölleşmenin de arttığına dikkat çeken Yücel, şöyle konuştu: ''NASA bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, Türkiye toprakları bu şekilde kullanılmaya devam ederse 2040'da çöl olacak. Çölleşme Ege ve Akdeniz'den başlayacak. Doğanın korunması amacıyla yenilenebilir enerjiye geçilmesi gerekiyor. Fişi güneşe, rüzgara takacağız elektriğimizi oralardan alacağız. Köylüler, toprağın verimli kullanımına yönelik yeterli bilgiye sahip değil. Köylüler bu konuda acilen bilgilendirilmeli.''

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...