Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

50 milyon dolarlık soyguna 31 gözaltı

50 milyon dolarlık soyguna 31 gözaltı

DÜNYA Haberleri

Brüksel Havalimanı'nda gerçekleştirilen 50 milyon dolarlık elmas soygunuyla ilgili İsviçre, Fransa ve Belçika'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Brüksel Federal Savcılığı yaptığı açıklamada çalınan elmasların bir kısmının da ele geçirildiğini bildirdi.

Brüksel Havalimanı'nda gerçekleştirilen 50 milyon dolarlık elmas soygunuyla ilgili İsviçre, Fransa ve Belçika'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Brüksel Federal Savcılığı yaptığı açıklamada çalınan elmasların bir kısmının da ele geçirildiğini bildirdi. nbsp;

Belçika'da 18 Şubat'ta gerçekleştirilen film gibi soygunda uçağa yüklenmek üzere olan 50 milyon dolar değerindeki elmas silahlı ve maskeli kişi tarafından çalınmıştı. Belçika emniyeti soygundan sonra başlattığı geniş çaplı araştırmada elmas soygununa karışanların peşine düştü. Bugün sabah saatlerinde 250 polis 40'dan fazla noktaya baskın yaparak 24 kişiyi gözaltına aldı. Eş zamanlı olarak Fransa'daki baskında bir, İsviçre'de ise altı şüpheli yakalandı. Asrın soygunu olarak nitelendirilen hırsızlık olayında çalınan elmasların bir miktarının İsviçre'deki baskında ele geçirildiği bildirildi. Belçika'daki baskınlarda ise çok sayıda lüks araç ve yüklü miktarda paraya el konulduğu kaydedildi. Gözaltına alınanların yaşlarının 30 ile 50 arasında değiştiğini kaydeden yetkililer, işlenen organize eylemde kimin hangi rolü oynadığının araştırıldığı belirtti. Brüksel Federal Savcılık yetkilisi Jean-Marc Meilleur, ''Fransa'da yakalanan şahsın kilit rol oynadığına dair ciddi bulgular söz konusu. Belçika'da gözaltına alınanlardan en az 10'unun ise suç dosyası oldukça kabarık.'' şeklinde konuştu.

18 Şubat'ta Swiss Havayolları'na ait uçağa bagajlar yüklendiği sırada yaklaşan ağır silahlı 8 soyguncu bir bavul dolusu elmasla kayıplara karışmıştı. Havaalanının dış duvarını delerek aprona giren kimliği belirsiz kişiler, Brüksel-Zürih seferini yapmaya hazırlanan Swiss Air'e ait uçağı bagaj yüklemesi yapıldığı sırada soymuştu. 2005 yılında ise yine benzer şekilde uçaktan bir bavul dolusu elmas çalınmış, 2001 yılında da değerli evraklar ve mücevherler soyulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...