Türkiye'yi vatan, çadırları ev biliyorlar

Türkiye'yi vatan, çadırları ev biliyorlar

GÜNDEM Haberleri

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3 bin kişi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde hayatlarını sürdürüyor.

nbsp;Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3 bin kişi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde hayatlarını sürdürüyor. Yaklaşık 1 yıldır evlerinden, köylerinden uzakta hayatlarına devam eden Suriyeliler, vatan hasreti içerisinde olayların biteceği günleri umutla bekliyor. Aileleriyle çadırlarda yaşayan çocuklar da ülkelerindeki olaylardan habersiz, zamanlarının çoğunu çadır kentteki parklarda ve boş arazilerde oynayarak geçiriyor. Kimi kucakta kimi de anne karnında tel örgüleri aşan çocuklar, Türkiye'yi "vatan", çadırları da "ev" olarak biliyor. Yayladağı'ndaki YİBO çadır kentinde 0-5 yaş arasında 369 çocuk bulunuyor. Bunların 63'ü çadır kentte dünyaya geldi.
nbsp;AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...