Göktürk-3 için geri sayım başladı

- Güncelleme:
Göktürk-3 için geri sayım başladı

Ekonomi Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) karasuyu ve hava sahası kısıtlamaları olmaksızın, gece ve gündüz her t ürlü hava şartında uydu görüntüsü ihtiyacı karşılanacak Göktürk-3 SAR Uydu Sistemi Geliştirme Projesi'nin, 2019 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.




nbsp; Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, AA muhabirine, Türkiye'nin kendi uydusunu üretmek için çalışma yaptığını söyledi.
nbsp; İlk yerli uydu Göktürk-3 için TAI'yle dün sözleşme imzalandığını belirten Özlü, "Göktürk-3 uydusunu 2019 yılına kadar tasarlayacağız, üreteceğ iz ve fırlatacağız" dedi.
nbsp; Uydunun tasarım aşamasının 2 yıl süreceğini, kalan sürede ise prototip çalışmalara geçileceğini anlatan Özlü, ortaya çıkabilecek hataların da düzeltileceğini kaydetti.
nbsp; Özlü, Göktürk-3 uydusunun yarım metrenin altında çözünülürlükle SAR özelliklerine sahip olduğunu dile getirerek, uydu kamerasını ASELSAN'ın üreteceğini, tasarımında ise TÜBİTAK'ın görev alacağını s öyledi.
nbsp;
nbsp; -"Bulutlu havalardan etkilenmeyecek"-

nbsp;
nbsp; Uzaydan bakıldığı zaman 50 santimetreye kadar olan cisimlerin tanınacağını anlatan Özlü, "Yani, bir insan suretini belirleyebilecek çözünürlükte olacak. En büyük özelliği de bulutlu havalardan etkilenmeyecek olmasıdır" diye konuştu.
nbsp; Özlü, kameraların eskiden ihraç edildiğine dikkati çekerek, bu dönemlerin sona ereceğini vurguladı.
nbsp; "Türkiye'nin artık uzayda kendisinin tasarlamış olduğu bir uydusu olacak" diyen Özlü, "Ankara'da Uydu Test ve Entegrasyon Merkezi kurduk. O merkez büyütülecek. Artık kendi uydularımızı kendimiz yapmış olacağız. Bu sayede Türkiye olarak uzaydan daha fazla istifade edeceğiz. Teknolojik olarak da bir adım ileri gitmiş olacağız" ifadesini kullandı.
nbsp; Göktürk-3'ün, Türkiye için ciddi bir hamle olduğuna vurgu yapan Özlü, yabancı desteği ve ana yüklenicisi olmadan kendi tasarladıkları ürünü uzaya gö ndereceklerini kaydetti.
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...