"Cehennemin dibine gitsinler"

/ Kaynak: İHA
"Cehennemin dibine gitsinler"

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çekilme süreciyle ilgili konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çekilme süreci ile ilgili konuştu. Arınç, "Niye gidiyorsunuz daha karpuz kesecektik' deme imkânımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler gidiyorlarsa. Bundan bizim sevinmemiz gerekmez mi? dedi.


Bülent Arınç, Koç Üniversitesi'nde katıldığı bir programda çözüm sürecini değerlendirdi. Arınç, "Terör terörü ortaya çıkardığı sebepler Türkiye'de yaptığı tahribat ve bugün geldiğimiz nokta… Ne oldu da derseniz. Mesela en son geldiğimiz noktayı söyleyeyim. Dört aydan beri Türkiye'de karakollar basılmıyor, şehit cenazeleri gelmiyor, sokakta bombalar patlamıyor. Karnında çocuğuyla Batman'da kadınlar can vermiyor, Siirt'te yemeğe giden 4 tane genç kadınımız araçta hunharca katledilmiyor. Şunu söylemek istiyorum. Bu eylemleri bu terör hareketlerini sonlandırmak için sadece güvenlik önlemleri ile değil, ekonomi, siyasi, toplumsal bazı noktalarda da gelişmeler olsa faydası olmaz mı? Bize göre olur. İkincisi örgütte zor durumda ise dış destekleri azalıyorsa, içeride de halkın onlara nefreti giderek çoğalmışsa, artık zayiatları giderek çoğalmışsa ve bu yüzden bir ölçüde kaçmayı, uzaklaşmayı, ayrılmayı teyit edecek noktaya gelmişlerse acaba Öcalan'dan istifade etmek mümkün değil mi? Öcalan'dan istifade etmeyi ben yapmadım Başbakan yapmadı. Orada görevli bir kurum var o da MİT kurumudur" dedi.


Örgütün çekilme sürecini de değerlendiren Arınç, "Bizim düşüncemiz şudur; Önce örgüt eylem yapmamalı. Yani onlar ateşkes diyorlar biz kabul etmiyoruz. Ateşkes bizim tabirimiz değil. Önce siz silahınızı bırakın, eylem yapmaktan vazgeçeceksiniz. 5 aydan beri eylem yok. İkincisi Türkiye'deki silahlı unsurlarınız yurtdışına çıkacak. Silahlarıyla birlikte veya silahlarını bırakıp gidecekler. Şimdi o başladı ya da başlayacak. Yani bir sürecin sonlandırılması bizim için önemlidir" diye konuştu.


Son 5 ayır hiçbir eylemin olmadığına dikkat çeken Arınç, "Artık eylem yapılmıyorsa, göz yaşı olmuyorsa ve çekip gideceklerse bence bu Türkiye için bence çok iyi oldu diyen bir halk kesimi var. Şehit ailelerinin, gazilerinin bazı yerlerde haklı olarak protesto yapsalar bile çoğu yerde 'biz acımız ile yaşayalım ama Türkiye başka acılar görmesin' demesi bence kötü bir şey değil ki. Sadece İstanbul'da, Bursa'da İzmir'de değil, her yerde bu huzurdan dolayı bir sevinç çıkmışsa bizimde bundan sevinmemiz lazım. Kötü bir şey yapmıyoruz ki" dedi.


BÜLENT ARINÇ: "CEHENNEMİN DİBİNE GİTSİNLER


Örgütün silahlı eyleme yeniden başlaması ihtimalini de değerlendiren Arınç, "Yine güvenlik güçlerimiz işlerinin görevlerinin başlarında. Yine eylem yapmaya kalkarlarsa önce önlemeyi sonrada hesabını sormayı kendilerine vazife bilir onlar. Ama niçin eylem yapmıyorsunuz diye onlara kızacak halimiz mi var? Niye gidiyorsunuz daha karpuz kesecektik deme imkânımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler. Gidiyorlarsa bundan bizim sevinmemiz gerekmez mi?" dedi.


"GELDİĞİMİZ NOKTA İYİ BİR NOKTA. ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"


Gelinen noktanın iyi bir nokta olduğunu belirten Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Şehitlerimizin yasını tutalım ama her gün böyle söyleyerek varacağımız bir nokta yok. Türkiye yeni, özgür, birlikte, kaynaşmış bir ülke olarak etnik farklılıkların bir zenginlik olduğunu, bin yıldan beri bu topraklarda birlikte yaşadığımızın bilincine varacaksak ve bundan sonra silahlara veda edilecekse 'silahlar sussun artık siyaset konuşsun' diyen adama sen böyle deme eylemlere devam et talimatı verecek halimiz mi var. Geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Çok daha güzel günler gereceğiz. Güneşli günler göreceğiz."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...