Kredi kartı dolandırıcılarına operasyon

/ Kaynak: İHA
Kredi kartı dolandırıcılarına operasyon

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul polisi kredi kartı dolandırıcılarına yönelik 2 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 200 banka ve kredi kartını kopyalayarak vatandaşları 50 bin TL dolandıran 6 kişi gözaltına aldı.

İstanbul polisi kredi kartı dolandırıcılarına yönelik 2 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 200 banka ve kredi kartını kopyalayarak vatandaşları 50 bin TL dolandıran 6 kişi gözaltına aldı. nbsp;
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kredi kartı dolandırıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar ardından Küçükçekmece ve Esenyurt'ta belirlenen adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 200 banka ve kredi kartını kopyalayarak vatandaşı 50 bin TL dolandıran 6 kişi gözaltına alırken kopyalama işlemlerinin sonucunda oluşabilecek muhtemel 450 bin TL zararın engellendiği öğrenildi.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada "Suç işlemek için örgüt kurmak'' ve '' Banka veya kredi kartı dolandırıcılığı yapmak'' suçları işlediği tespit edilen zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalarda bir takim şüpheli şahısların örgüt halinde hareket ettikleri ve bu kapsamda TCK'nın 245. maddesi kapsamında ''Kredi veya banka kartı dolandırıcılığı suçunu işlediklerinin tespit edildiği ifade edildi. Öte yandan kopyalama düzenek ve aparatlarını vatandaşların yoğun olarak işlem yaptığı zaman dilimlerinde değişik banka ATM'lerine taktıkları, vatandaşların ATM üzerinde yaptıkları işlemler esnasında kart bilgilerini ve şifrelerini çaldıkları kaydedildi.
Belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 31 kart kopyalama düzeneği, 2 MSR-206 kod çözücü cihazı, 55 manyetik şeritli plastik kart, 14 çeşitli bankamatik kartı, 1 sahte kimlik, 4 telsiz, 2 harddisk, 2 laptop, 12 cep telefonu, 1 tablet bilgisayar, 1 flash bellek, 6 micro SD kart ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...