Ölümlü kazaların yüzde 97'si insan kaynaklı

/ Kaynak: CHA
Ölümlü kazaların yüzde 97'si insan kaynaklı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Karayollarında meydana gelen ölümlü kazaların yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Karayollarında meydana gelen ölümlü kazaların yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğu belirtiliyor. nbsp;
Her yıl binlerce insanın öldüğü ve yüzlerce insanın sakat kaldığı trafik kazaları genelde acemilik, dikkatsizlik, uykusuzluk, hatalı sollama, aşırı hız, fazla yük taşıma, alkollü araç kullanma, bazı ilaçları kullandıktan sonra araç kullanma, trafik kurallarını dikkate almama ve araçların rutin bakımını yaptırmamaktan kaynaklanıyor.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 7-13 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Manavgat Şoförler ve Nakliyeciler Odası, trafik kazalarına dikkat çekmek için kaza sonrası parçalan ve içinde 2 kişinin hayatını kaybettiği bir aracı sergiledi.
Manavgat Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, yapılan istatistiki çalışmalara trafik kazalarının yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğunu söyledi. Trafikte yapılan yanlışın telafisinin olmadığını belirten Taşkıran, direksiyon başına geçen herkesin önce kendi can güvenliğini ve kurallara uyaraktan karayolunda seyir halinde olan sürücülerin can güvenliğinin güvencesi olması gerektiğini kaydetti. Çoğu zaman bir kırmızı ışık ihlali, bir hatalı sollama, aşırı hız ve alkollü araç kullanmanın önemle sonuçlandığına dikkat çeken Taşkıran, ''Kaza sonrası eyvah demeden önce trafikte uyulması gereken tüm kurallara uyalım. Ülkemizde kazaların neden olduğu belli. Direksiyon başına geçince sürücü olmanın mesuliyetini bilelim. Trafik hata kabul etmez. Aşırı hız, dikkatsizlik, hatalı sollama, ışık ihlali ve alkollü araç kullanma ölüm getirir. Trafik kurallarını ihlal ederek hiç kimsenin masum insanların ölümüne ve sakat kalmasına hakkı yok. Lütfen yorgun ve uykusuz olarak araç kullanmayalım. Çoğu zaman uykusuz araç kullanımına bağlı bir aile yok olabiliyor. '' diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...