Ören: TEDx'le Türkiye'de bir ilk yaşanacak

Ören: TEDx'le Türkiye'de bir ilk yaşanacak

GÜNDEM Haberleri

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde yarın düzenlenecek TEDxIhlasCollegeED konferansıyla Türkiye'de bir ilke imza atılacağını söyledi. Ören, ''Konferans, Türkiye'de ilk kez eğitim başlığı altında yapılacak'' dedi.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde bugün düzenlenecek TEDxIhlasCollegeED konferansıyla Türkiye'de bir ilke imza atılacağını söyledi. Ören, "Konferans, Türkiye'de ilk kez eğitim başlığı altında yapılacak" dedi.Türkiye'de eğitim sistemindeki reformist gelişmelere paralel olarak bu tür organizasyonların önemine dikkat çeken Ören, "Benim Bir Rüyam Var, temasının vurgulanacağı konferansta, eğitimle ilgili farklı düşünceler paylaşılarak, yenilikçi fikirlerin doğmasına öncülük edilecek" diye konuştu. Etkinlik kontenjanlarının günler öncesinde dolduğu TEDx organizasyonunun İhlas Eğitim Kurumları'yla gerçekleştirilmesinin önemli bir başarı olduğunun altını çizen Ören, şunları söyledi: "TEDx, yenilikçi ve girişimci fikirlerin yayılması ve geniş kitlelerle paylaşılması için kurulmuş global bir organizasyon. Türkiye'de eğitim alanında söz sahibi olan aydınlar, sanatçılar veya eğitimciler kanalıyla, milyonlarca çocuğun geleceğini belirleyen eğitim sisteminde bir değişim dalgası başlatılması hedefleniyor. Konferansın bir başka amacı da daha yenilikçi bir eğitim anlayışına sahip olmak için farkındalık oluşturmak. Ayrıca yeni medya ve ileri teknolojinin, eğitimin geleceğini şekillendirmedeki rolüne de vurgu yapılacak.''
Birbirinden Önemli İsimler
TEDxIhlasCollegeED konferansında "Benim Bir Rüyam Var" başlığı altında konuşma yapacak olan önemli isimler arasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra, konusunda uzman konuşmacılar, eğitim ile ilgili düşüncelerini dinleyicilerle paylaşarak yenilikçi fikirlerin doğmasına öncülük edecek. Her konuşmacı fikirlerini ya da konuyla ilgili hikâyelerini 12 dakika içinde anlatmak zorunda olacak.

nbsp;Ören: TEDx'le Türkiye'de bir ilk yaşanacak
TED Nedir?
TED, yenilikçi ve girişimci fikirlerin yayılması ve geniş kitlelerle paylaşılması için kurulmuş global bir organizasyon. TED, 1984 yılında teknoloji, eğlence ve tasarım kelimeleriyle insanları bir araya getirmeye başlamış. TED'de ezber bozan fikirler, sıra dışı sunumlar ve güçlü bir ilham kaynağı. TED'in hitap ettiği kitle de en az konuşmacılar kadar olağan dışı. TED konferanslarına bugüne kadar Steve Jobs, Bill Gates, Al Gore, Bill Clinton, Hillary Clinton, Elizabeth Gilbert, Philippe Starck, Gordon Brown ve Stephen Hawking gibi isimler konuşmacı olarak katılmış. 13 Kasım 2012 itibariyle TED.com videoları dünya çapında 1 milyar kez seyredilmiş.

TEDx Nedir?
TED "Paylaşmaya Değer Fikirler" anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx'i doğurdu. Bu program, topluluklara TED gibi organizasyonlar sunmak, bireyleri de iletişime teşvik etmek için tasarlanmış. TEDx yeni bir platform olarak kendini göstermekte ve bu global hareket, fikirlerin güçlenmesinde etkileyici değişiklikler meydana getirmeyi hedefliyor. TEDx lisansı, 29 yıllık konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olma anlamına da geliyor. TEDx etkinlikleri sadece yeni fikirler, ilham ve bilgilendirmenin özgür kılındığı ortamlar değil, aynı zamanda harika sosyal etkileşimler, muhteşem yemekler, ilham veren video paylaşımları ile de ünlü.

TEDxIhlasCollegeED konuşmacıları:
Emine Erdoğan, Egemen Bağış (Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci), Ömer Çelik (Kültür ve Turizm Bakanı), Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Prof. Dr. Erhan Erkut, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Leyla Alaton (Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Salih Memecan (Karikatürist), Neslihan Demir (Milli Voleybolcu), Lokman Ayva (Beyaz Ay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Alemşah Öztürk (41? 29! Ajans Ceo), Ercan Akışık (Komedyen), Mevlüt Dinç (Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı), Özgür Bolat (Hürriyet Gazetesi Yazarı), Rukiye Şahin (Storyteller), Mustafa Kencesoy (Storysinger), Kıvanç amp; Burak (İllüzyonist), Mustafa Muharrem (Yazar, Şair), Rüstem Mustafa amp; Orçun Orçunsel (Müzik Grubu), Rick Sears ve Nick Gough (TUK-TUK Seyyahı Eğitimciler) ve MAD Talks Ekibi.

nbsp;Ören: TEDx'le Türkiye'de bir ilk yaşanacak
PROGRAM AKIŞI
Dinleyiciler nbsp;'uyku'ya dalacak
TEDxIhlasCollege Eğitim Konferansı, REM aykusu adı verilen dört oturumda gerçekleşecek. Derin uyku fazını ifade eden REM uykusu, daha çok dinlendirici ve hatırlanan rüyaların görüldüğü uyku fazı olarak değerlendiriliyor. Sabah 10:00'da REM uykusuna "yatacak" olan dinleyiciler, akşam 18:30'da uyanacak. İşte bu ilginç programın akışı ve konuşmacıları:

REM-1
10:00-11:30
Prof. Dr. Deniz Ülke nbsp;
Arıboğan
Veysel Çelikdemir
Dr. Özgür Bolat
Mevlüt Dinç
Rüstem amp; Orçun
11:30-12:00: Kahve nbsp;
Molası

REM-2
12:00-13:30
Tuluyhan Uğurlu
Ercan Akışık
Egemen Bağış
Ömer Çelik
Emine Erdoğan
Yemek 13:30 15:00)

REM-3
15:00-16:30
Salih Memecan
Prof.Dr.Erhan Erkut
Leyla Alaton
Mustafa Kencesoy
Rukiye Şahin
Alemşah Öztürk
Kahve Molası (16:30–17:00)

REM-4
17:00–18:30
Lokman Ayva
Kıvanç amp; Burak
Neslihan Demir
M. Ali Doğan - MAD Talks
Mustafa Muharrem
Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu
18:30 - 19:00
Uyanış ve Kokteyl

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...