Bozdağ: Pazarlık yok, olmayacak

/ Kaynak: AA
Bozdağ: Pazarlık yok, olmayacak

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Başkanlık konusu veya başka konuda hiçbir pazarlık olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı mayıs ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinde çeşitli korkular pompalanarak hükümete karşı iftira atıldığını dile getirdi.
Anayasadan Türk ve Türk milleti kelimelerinin kaldırılacağı yönünde iftiraların atıldığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:
"Anayasada Türk kelimesini çıkaracakmışız. Var mı öyle bir şey, yok. Türkiye Cumhuriyeti isimlerini silecekmişiz gibi bir sürü iftira. Bunların hepsi kuyruklu iftira. Silmek isteyen yok ki. Böyle bir şey olabilir mi? Geçmişte TC kelimesini terör örgütleri Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılamak için kullanırdı, garip şeye bakın ki MHP'si de CHP'si de dün terör örgütlerinin jargonunu bugün kendi jargonu yaptılar. Biz Türkiye Cumhuriyetimizi başımızın üstünde taşıyoruz, taşımaya da devam edeceğiz.


Peki bunları nereden çıkarıyorlar. Millet bu konuda hassas ya. 'Bunu söyleyelim inanırlar, AK Partililer de öyle bir şey yok diye salon salon, meydan meydan dolansınlar. İftiranın yayılma kabiliyeti daha yüksek. Bizim Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda 3 arkadaşımız var. Bu komisyon dışında partide bir Anayasa Komisyonu var, ben de bu komisyonun üyesiyim. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verdiğimiz öneri içerisinde Türk kelimesi de Türk milleti kelimesi de defalarca geçiyor. Bunu MHP de CHP de BDP de biliyor. Ama genel başkanlar utanmadan meydan meydan gezip 'Türk kelimesini, Türk milleti kelimesini çıkarmak istiyorlar çıkartmayız' diyorlar. Hep iftira."


Başkanlık sistemi
Çözüm sürecindeki bir başka iftiranın ise İmralı'yla "Başkanlığı verin, çözümü alın" şeklinde pazarlık yapıldığı yönünde olduğunu belirten Bozdağ, "Başkanlık konusu veya başka konuda hiç bir pazarlık bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmaz ve olmayacaktır. Bizim yaptığımız şey bu ülkeyi terör derdinden ve belasından kurtarmaktır" dedi.
"Başkanlık gelirse eyalet olacak" gibi söylemleri de eleştiren Bozdağ, "Bizim başkanlık sisteminde eyalet yoktur, üniter yapı vardır. Onların dediklerinin hiçbiri yoktur. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na önerimizi verdik ama sanki bunlar varmış gibi utanmadan konuşuyorlar. Koca koca insanlar. Bilmeyen hani konuşabilir ama bunu bilen genel başkanlar, parti sözcüleri konuşuyor. Ben onları bu yalanlarından, iftiralarından dolayı önce Allah'a sonra Denizlili kardeşlerime havale ediyorum" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...