Papaya benzediği için gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Papaya benzediği için gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'nın başkenti Roma'da Papa 2. Jean Paul kılığına giren bir sokak sanatçısının "unvan gasbı" suçundan gözaltına alındığı bildirildi.

İtalya'nın başkenti Roma'da Papa 2. Jean Paul kılığına giren bir sokak sanatçısının "unvan gasbı" suçundan gözaltına alındığı bildirildi. Polis, sokak sanatçısının, Papa olduktan sonra 2. Jean Paul adını alan, 2005'te yaşamını yitiren Polonyalı din adamı Karol Wojtyla'ya çok fazla benzediğini ve "unvan gasbı" suçundan gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınan ve kısa süre sonra serbest bırakılan 50 yaşındaki kişinin, yargıcın kararına göre 154 ila 929 avro para cezası ödeyeceği açıklandı. Haftalardır birçok kılığa giren sanatçının, isimsiz ihbar üzerine gözaltına alındığı bildirildi. Sanatçının bir süre tutulduğu karakoldaki bir polis ise olaya esprili yaklaşarak, "Tutankamon kılığına girseydi bunlar başına gelmezdi" ifadesini kullandı. Sanatçının gözaltına alınmasına tanık olan hediyelik eşya satıcısı ise Papa kılığındaki kişinin "turiste benzeyen iki sivil polis tarafından götürüldüğünü" belirtti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...