Tarihe veda

Tarihe veda

FUTBOL Haberleri

Süleyman Seba'nın golüyle açılışı yapılan İnönü Stadı, Gençlerbirliği karşılaşması ile kapılarını futbola kapatıyor.



YIKILIP YENİDEN YAPILACAK...
Ve, BJK İnönü Stadı kapılarını Beşiktaş-G.Birliği maçı ile futbola kapatacak. Yıkılıp yeniden yapılması planlanan tarihi stadında son defa taraftarının karşısına çıkacak olan siyah-beyazlı ekip, G.Birliği'ni yenerek hem bu stattaki son maçını kazanmayı, hem de F.Bahçe ile puan farkını azaltarak ilk ikiye kalıp gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi şansını sürdürmeyi amaçlıyor. Barış Şimşek'in yöneteceği karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.


SON GOLÜ KİM ATACAK?
Açılışı, 27 Kasım 1947'de Beşiktaş-AIK Solna maçıyla yapılan İnönü Stadyumu, unutulmaz maçlara sahne oldu. Beşiktaş'ın 3-2 mağlubiyetiyle sonuçlanan ilk maçın ilk golcüsü Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba idi. BJK İnönü Stadyumu'ndaki son maçı kimin kazanacağı ve son golü kimin atacağı şimdiden merak konusu. Sağlık problemleri yaşayan Süleyman Seba eğer maça gelebilecek durumda olsaydı, karşılaşmanın ardından stattaki son golü resmi olmasa da yine kendisi atacaktı. nbsp;


Son şampiyonluk nbsp;2009 yılında
Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'ndaki son lig şampiyonluğunu 2009 yılında kutladı. 2008-2009 sezonu sonunda şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlı takımın yöneticileri, teknik heyeti ve oyuncuları, statta yapılan törenle bu başarıyı kutlamıştı.



1947 yılında açıldı
İlk temeli 1939 yılında atılan ancak nbsp;2. Dünya Savaşı sebebiyle inşaatı yarım kalan stadın, 1943'te nbsp;temeli ikinci kez atıldı ve bitirilmeden açıldı. 1950'li yıllarda stadın arka tarafında bulunan gazhane ve hava gazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edildi. 1947'de açılışında adı İnönü Stadı iken, 1952'de siyasi nedenlerle Mithatpaşa Stadı'na çevrildi, 1973'te tekrar İnönü Stadı oldu.



'Aybaba iyi iş çıkardı'
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman "Samet Aybaba iyi iş çıkardı" diye hocasına methiye dizdi. "Önce ahlak" diyen Başkan Orman, Hilbert'i sildi, maç sayısını yetersiz bulduğu Almeida'ya gözdağı, gece hayatı ile gündeme gelen Fernandes'e ise sezon sonu için randevu verdi. Beşiktaş Başkanı, "Fernandes taraftarın çok sevdiği bir futbolcu. Ama her kulübün ahlaki bir yapısı var. Sezon sonu konuşacağız" dedi. Orman, "30 yıllık camialar UEFA'yı alıyor, Beşiktaş 110 yıllık, neden almasın? 2014'ten sonra kupayı alabiliriz" diye konuştu.


Lisans nbsp;tamam
Geçtiğimiz günlerde kulüp sitesinden önce yapılan sonra geri çekilen, 'UEFA lisansı alındı' haberi bu defa resmileşti. TFF internet sitesinden Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu 13 Süper Lig kulübünün lisans aldığını resmen duyurdu. Eskişehirspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Orduspor ve Mersin İdmanyurdu ise UEFA Lisansı alamadı. nbsp;



nbsp;Tarihe veda

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...