Kamil Uğurlu: Dilimizi korumak hepimizin görevi

Kamil Uğurlu: Dilimizi korumak hepimizin görevi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gazetemizi ziyaret eden ve Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Bilim"le görüşen Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu; 736. Türk Dil Bayramı kutlamalarında İzmir'den hareket eden Türk Dil Treni'nin Afyon üzerinden Karaman'a ulaştığını söyledi.

Gazetemizi ziyaret eden ve nbsp;Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Bilim"le görüşen Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu; nbsp;736. Türk Dil Bayramı kutlamalarında nbsp;İzmir'den hareket eden Türk Dil Treni'nin Afyon üzerinden Karaman'a ulaştığını söyledi. Başkan Uğurlu "Eğer Türk dili günümüze bu kadar sade ve duru olarak geldiyse, bunda Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanının rolü büyüktür" dedi. Karaman halkının bu fermanın misyonunu devam ettirme adına fermanın yayınlandığı günü bayram kabul ettiğini vurgulayan Uğurlu, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk dili, teknoloji, popüler kültür ve kontrol dışı yabancı etkilerin tehdidi altında. Dilimizi geliştirmek kadar korumak da hepimizin görevi... Bunun için 7 asır önce yayımlanan Türk Dili Fermanı, bugün daha da önem kazanmıştır. Bayram, dikkatleri Türk dili üzerine çekmek için kutlanıyor"dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...