Köy evi yapana 5 bin TL kredi

- Güncelleme:
Köy evi yapana 5 bin TL kredi

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi amacıyla farklı tip projeler hazırladıklarını, projeyi uygulayan vatandaşlara 5 bin lira kredi vermeyi planladıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi amacıyla farklı tip projeler hazırladıklarını, projeyi uygulayan vatandaşlara 5 bin lira kredi vermeyi planladıklarını bildirdi. TOKİ Başkanlığı döneminde yaklaşık 8 yılda 500 bin konut yaptıklarını, bu sayının bütün Avrupa ülkelerinde inşa edilen konut sayısından fazla olduğunu söyledi. Bu binaların tek tip olmasının ise sıkıntı oluşturduğuna işaret eden Bayraktar, bundan sonra yöresel mimariye daha fazla dikkat edeceklerini söyledi. Bayraktar, ilk etapta Karadeniz bölgesinde yöresel mimarinin örneklerini hayata geçirmek için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...