Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hiçbir vatandaşımızın boynu bükük değil'

/ Kaynak: İHA
'Hiçbir vatandaşımızın boynu bükük değil'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yurt dışında güçlü bir Türk diasporası bulunduğunu ancak bugüne kadar etkinliğinin sağlanamadığını anlatarak, 'Bugün hiçbir vatandaşımız yurt dışında boynu bükük değil. Yanında güçlü bir Türkiye olduğunu biliyor' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizli'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in Pamukkale Colossae Otel'de verdiği yemeğe AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Bozdağ, Bakanlığının, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile soydaş topluluklar ve akraba topluluklara yönelik faaliyetlerini aktardı. 2003 yılında Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin kurulduğunu anlatan Bozdağ, bu birliğin, Türk cumhuriyetlerinin yanı sıra akraba toplulukları kapsadığını ifade etti. Yurt dışında nerede bir soydaş, vatandaş, akraba varsa orada olmayı görev kabul ettiklerini anlatan Bozdağ, bu sloganla yola çıktıklarını ifade etti. Şu an dünyanın 155 ülkesinde 6,5 milyon civarında Türk vatandaşı bulunduğuna işaret eden Bozdağ, şöyle konuştu: "Yurt dışında çok güçlü bir Türk diasporası var. Türk diasporasının güçlü, örgütlü bir şekilde bulundukları yerlerde etkinliği bugüne kadar sağlanamamıştı. Bu işe Başbakanlıkta bir müşavir bakıyordu. Başbakanımızın talimatıyla 2010'da kanun çıkararak Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı kurduk. Dünyanın neresinde bir vatandaşımız varsa onun derdi bizim derdimiz diyerek koşan bir kadro kurduk"


Türkiye'nin, Avrupa'nın bazı ülkelerinde ailelerinden alınan çocukları bugüne kadar konuşmadığını dile getiren Bozdağ, bugün bunların konuşulur hale geldiğini kaydetti. Bozdağ, "Yurt dışındaki insanlarımıza yapılan ayrımcılık gündemde neredeyse hiç yoktu, şimdi ise var. Muhataplarımıza 'insan haklarını, hukuku ihlal ediyorsunuz' diye uyarılarımızı yapıyoruz. Çünkü Türkiye artık o güce erişti. Bugün hiçbir vatandaşımız yurt dışında boynu bükük değil. Yanında güçlü bir Türkiye olduğunu biliyor" diye konuştu.


Bozdağ, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile dünyaya açıldıklarını ifade ederek, TİKA'nın kurulduğu 1992'den 2002'ye kadar gerçekleştirdiği proje sayısının 2 bin 241, 2002'den 2010 kadar gerçekleştirdiği proje sayısının 10 bin 86 olduğunu açıkladı. Nerede bir ecdat yadigarı eser varsa ona sahip çıktıklarını anlatan Bozdağ, AK Parti iktidarı öncesinde iş başında olan koalisyon hükümeti döneminde 3.5 senede 49 eserin restore edildiğini, kendi dönemlerinde ise 10 yıl içinde Türkiye içinde yer alan ecdat yadigarı harabeye dönmüş yaklaşık 5 bin eseri ihya ettiklerini bildirdi.
Dünyanın her yerinde Türkiye'nin izinin bulunduğunu anlatan Bozdağ, 70 sente muhtaç bir ülke olan Türkiye'nin 2011 yılında 2 milyar 362 milyon dolar hibe yardım yaptığını anlattı. Yardım alan değil yardım eden bir ülke konumuna geldiklerini ifade eden Bozdağ, Somali'de Kızılay yetkililerinin anlatımına göre ay yıldızlı bayrağı taşıyan uçağı semada gören Somalililerin, secdeye kapanıp 'Türkler geldi artık ölmek yok' diyerek Allah'a hamdettiklerini sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...