Almanya'ya 'Adil yargı' çağrısı

Almanya'ya 'Adil yargı' çağrısı

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü tarafından öldürülen vatandaşların aileleriyle bir araya geldi.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü tarafından öldürülen vatandaşların aileleriyle bir araya geldi. Temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Davutoğlu, kurbanların aileleriyle Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Davutoğlu, görüşmede ailelere desteğini dile getirdi ve Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi. nbsp; "Bu ırkçı bir saldırıdır" diyen Davutoğlu, ırkçı saldırıların cezasız kalamaması gerektiğini vurguladı. Bakan Davutoğlu, yargı sürecini yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Adil bir yargılama olması için gereken tüm hassasiyeti göstereceğiz" dedi.
nbsp; Türk vatandaşlara yönelik bu tür saldırıları gerek Almanlarla gerek çoklu platformlarda gündemde tutacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Haklarınızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.
nbsp; Kurbanların aileleri de Davutoğlu'na yaşadıklarını anlattı. G österilen ilgi için Türkiye'ye teşekkür eden aileler, yakın temas içinde olmayı arzu ettiklerini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...