Beşiktaş :3 - Gençlerbirliği: 0

- Güncelleme:
Beşiktaş :3 - Gençlerbirliği: 0

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş kendi sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş' ın 2-0'lık üstünü ile sona erdi. İkinci yarıda Holosko'nun attığı son gol ile kartal İnönü'ye veda etmiş oldu


Dakika 73: Gol Holosko

Dakika 45: Mustafa Pektemek sol kanattan içeriye giren Olcay'a pasını verdi, Olcay topla buluştu yerden uzak köşeye sert vurdu ve top ağlarla buluştu.

Dakika 14: Gol Beşiktaş Veli'nin attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.


MAÇTA İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ:Cenk, Hilbert, Sivok, Escude, Emre, Veli, Oğuzhan, Holosko, Necip, Olcay, Mustafa

TEKNİK DİREKTÖR:Samet Aybaba

GENÇLERBİRLİĞİ:Ferhat, Cem, Aykut, Ahmet, Tosic, Curri, Petrovic, Jimmy Durmaz, Azofeifa, Ermin Zec, Vleminckx

TEKNİK DİREKTÖR: Fuat Çapa


nbsp;
nbsp; MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) nbsp;
nbsp; 14. dakikada Veli'nin ceza yayından sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 nbsp;
nbsp; 18. dakikada ceza sahası sol çaprazdan Hilbert'in ortasında ceza yayında topa yükselen Holosko'nun kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. nbsp;
nbsp; 33. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Holosko'nun kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı. nbsp;
nbsp; 36. dakikada sağ kanttan Holosko'nun pasında defansa da çarpan top Oğuzhan'ın önünde kaldı. Oğuzhan'ın sert vuruşunda kaleci Ferhat topu kornere çeldi. nbsp;
nbsp; 45+1. Mustafa'nın pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Olcay meşin yuvarla ğı ağlara gönderdi. 2-0 nbsp;
nbsp;
nbsp;
Veda maçında İnönü Stadı tamamen doldu nbsp;

nbsp;Beşiktaş'ın sezon sonu yıkılarak yeniden inşa edilecek nbsp; İnönü Stadı'ndaki son maçta taraftarlar stadı tamamen doldurdu. nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği'ni mağlup ederek Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürmenin hesaplarını yapıyor. nbsp;
nbsp;


80. randevu

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 80. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda siyah-beyazlıların 44 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlılar sadece 6 kez kazandı, taraflar 29 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Lig maçlarında Beşiktaş'ın 127 golüne, Gençlerbirliği 58 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Beşiktaş son 23 maçta sadece 1 kez yenildi

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 23 lig maçında sadece bir kez, o da geçen sezon 2-0 öne geçtiği maçta yenildi.

Siyah-beyazlılar bu süre içinde 14 maçı kazanırken, 8'inde berabere kaldı.

İstanbul'daki maçlar


Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, İstanbul'daki maçlarda daha belirgin biçimde gösterdi.

Siyah-beyazlılar, İstanbul'da yapılan 39 lig maçının 24'ünü kazanırken, sadece bir kez yenildi, 14 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında İstanbul'daki tek yenilgisini 2000-2001 sezonunda, 2 Aralık 2000 tarihinde 3-0'lık skorla aldı.

İstanbul'da siyah-beyazlılar 63, kırmızı-siyahlılar ise 24 gol attı.


Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 3-2 kazandı.

En farklı skorlu galibiyetler

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında en farklı skorlu galibiyetlerini 1964-1965 ve 1986-1987 sezonlarında 5-1, 1963-1964 ve 1999-2000 sezonlarında da 4-0'lık sonuçlarla aldı. Gençlerbirliği ise 2000-2001 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, rakibi karşısında en farklı skoruna imza attı.

BJK İnönü Stadı'nda son maç


Gençlerbirliği ile oynanacak yarınki karşılaşma siyah-beyazlılar için ayrı bir önem taşıyor. BJK İnönü Stadı'nda takımlarını son kez destekleyecek taraftarlar, takımlarının tarihi stada galibiyetle veda etmesini bekleyecek.

Bu sezon Dolmabahçe'de istediğini alamadı

Siyah-beyazlı ekip, stadında bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynadığı karşılaşmalarda fazla sevinme fırsatı bulamadı.

Dolmabahçe'de 16 lig maçına çıkan Beşiktaş, 7 kez galibiyet sevinci yaşadı. Evindeki 7 karşılaşmada beraberliği bozamayan "Kara Kartallar", 2 kez de yenildi.

Kötü rekora iki gol kaldı

Beşiktaş'ın yarınki maçta bir hedefi de gol yememek olacak. Bu sezon savunmada büyük sıkıntılar yaşayan siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği'nden 2 gol yediği takdirde lig tarihinde kalesinde en çok gol gördüğü sezonu yaşayacak. Akhisar Belediyespor'a 4-1 mağlup olan Beşiktaş, 31. haftadaki Orduspor maçında kalesini gole kapatmayı başardı. Geçen hafta Eskişehirspor'dan 1 gol yiyen "Kara Kartallar", böylece 47 gole ulaştı. Lig tarihinde bir sezonda en çok 2000-2001'de 34 maçta 48 gol yiyen Beşiktaş, yarın savunmasını kapatarak bu kötü rekoru engellemeye çalışacak.

Mustafa Pektemek formda

Beşiktaş'ın Gençlerbirliği karşısında gol yollarında en büyük kozu Mustafa Pektemek olacak. Sakatlıktan kurtulduktan sonra form tutmaya başlayan Mustafa Pektemek, Akhisar Belediyespor maçının ardından geçen hafta Eskişehirspor karşısında da gol sevinci yaşadı.

Takımın diğer golcü oyuncusu Mamadou Niang'ın ise arka adalesindeki sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği karşısında forma giyme ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi.

Fernandes cezalı

Beşiktaş'ta sarı kart cezası bulunan Manuel Fernandes, Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek. Süper Lig'de bu sezon 4 sarı karta ulaşan Portekizli futbolcu, BJK İnönü Stadı'na veda maçında takımını yalnız bırakacak. Siyah-beyazlı ekipte, üçer sarı kartları bulunan Filip Holosko, Veli Kavlak ve Emre Özkan, yarınki mücadelede kart gördükleri takdirde sezonun son karşılaşmasında Kayserispor'a karşı forma giyemeyecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...