Güler: Patlamanın ÖSO ile ilgisi yok

Güler: Patlamanın ÖSO ile ilgisi yok

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'da meydana gelen patlamaların muhalifler ve sığınmacılar ile bir ilgisinin bulunmadığını


İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların muhalifler ve Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Patlamanın faillerinin Suriye'deki rejim yanlısı örgütler ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatta oldukları tespit edildi" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Hatay Valiliği'nde Reyhanlı'da meydana gelen patlamalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakan Güler, Hatay'da meydana gelen üçüncü patlamanın Petek Mahallesi'nde bulunan mazot tankındaki bir tamirattan meydana geldiğini, diğer patlamalarla ilgili bir patlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Reyhanlı'daki patlamalara değinen Güler, iki noktadaki iki araçta yüklü miktarda bomba olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Olayı gerçekleştiren kişilerin ve bağlantılı oldukları örgütlerin tespit edildiğini kaydeden Güler, "Bunların Suriye'deki rejim yanlısı örgütler ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatta oldukları da tespit edildi. Cilvegözü'nde meydana gelen patlamadaki benzer bir çalışmayı polisimiz süratle gerçekleştirmiştir. Ancak olayın hemen akabinde manipülasyon amaçlı, olayı bazı ismi verilerin örgütler üzerinden, onlar gerçekleştirmiş gibi farklı bir ortam oluşturulmasına da özellikle de belli kesimler üzerinde tahrikler ve provokasyonlar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konularda hassas olmalarını kendilerinden istiyoruz. Bu olayın Suriye'deki muhaliflerle ve özellikle Suriye'deki sığınmacılarla kesinlikle bir ilgisinin olmadığını Reyhanlılı vatandaşlarımızın bilmesini ve bu anlamda sosyal medyadaki vatandaşlarımızı belli yönlere tahrik etmek için yapılan provokasyonlara da çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Çünkü bu tip olayların akabinde değişik amaçlı kişiler bunları farklı yönlere çekmek isteyebilirler. Bunu burada hükümetimiz adına ve devletimizin adına vatandaşlarımıza özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...