İnönü'de hatıra talanı

- Güncelleme:
İnönü'de hatıra talanı

FUTBOL Haberleri

Beşiktaş İnönü Stadı, Siyah-beyazlı taraftarlar tarafından adeta talan edildi.



İnönü Stadı'na veda niteliğinde oynanan Gençlerbirliği maçının bitiminde taraftarlar uzun süre stattan ayrılmadı. Daha sonra sonra saha zeminine inen Siyah-beyazlı taraftarlar, koltukları, saha çimlerini, korner direklerini ve birçok parçayı kendilerine hatıra olarak aldı. Bir saat süre hatıra talanı sırasında saha görevlileri olup biteni şaşkınlıkla izlerken objektiflere ilginç görüntüler takıldı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerken, BJK İnönü Stadı'ndaki son golü Filip Holosko attı. Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan tarihi statta Beşiktaş, son resmi maçını Gençlerbirliği ile oynadı. Müsabakanın 73. dakikasında takımının üçüncü golünü filelere gönderen siyah-beyazlıların Slovak futbolcusu, BJK İnönü Stadı'nda son golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.
-İlk gol Seba'dan-
İnönü Stadı'nda ilk maç, 23 Kasım 1947'de Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynandı. Bu stattaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu olan, siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba 40. dakikada attı. İnönü Stadı'ndaki ilk karşılaşma, AIK'in 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.
-Malzemeci Süreyya "üçlü" çektirdi-
Maçın bitiminin ardından, BJK İnönü Stadı'nda son kez sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolcular, taraftarlarla bütünleşti. Kapalı tribünün önüne giden futbolcular, taraftarlarla karşılıklı olarak "siyah-beyaz" diye tempo tuttu. Bu arada, taraftarların isteği üzerine Beşiktaş'ın emektar malzemecesi Süreyya Soner, "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı. Futbolcular daha sonra diğer tribünleri dolaşarak, taraftarları selamladı.
-Binlerce taraftar sahaya girdi-

Beşiktaşlı futbolcuların tribünleri dolaşması sırasında önce eski açıktan, sonra bütün tribünlerden taraftarlar sahaya girmeye başladı. Birkaç dakika içinde sahaya binlerce taraftar girdi.
-Koltuklar ve çimler hatıra olarak alındı-
Tribündeki koltukları stattan hatıra olarak söken taraftarlar, saha içinde de zemindeki çimden küçük parçalar kopararak, yanlarına aldı. Bu arada, aşırı kalabalıktan kale direkleri kırılırken, kale ağları da parçalanarak yine hatıra olarak taraftarlarca alındı. Taraftarlar, yanlarına aldıkları koltuk ve çimlerle saha içinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Uzun süre stadı terk etmeyen taraftarların dağılmasının ardından, tribündeki koltukların büyük bölümünün söküldüğü, stadın çim zemininde ise yer yer açılmalar olduğu gözlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...