Katliamda Muhaberat izi

Katliamda Muhaberat izi

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 43 kişinin hayatını kaybettiği, 29'u ağır 100 kişinin yaralandığı kanlı saldırıda Suriye istihbarat örgütü Muhaberat'ın izi çıktı


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 43 kişinin hayatını kaybettiği, 29'u ağır 100 kişinin yaralandığı patlama alanlarındaki hareketlilik gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren isimlerin Suriye istihbarat örgütü Muhaberat'la bağlantılı olduğunu duyurdu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da incelemelerde bulunduğu bölgedeki hareketlilik gece yarısına kadar sürdü. İkinci patlamanın meydana geldiği Postane meydanında da, olay yeri inceleme polisleri tarafından her yerde patlamaya dair araştırmalar yapıldı. İncelemelerin ardından patlama bölgesindeki hurdaya dönen araçlar da çekicilere yüklenerek kaldırıldı.
Hatay, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş'tan da polis takviyesinin yapıldığı ilçede hemen her köşe başında polisler güvenlik tedbiri aldı. Özellikle patlamanın meydana geldiği Postane ve Belediye Meydanına araç ve sivil vatandaş girişlerine müsaade edilmedi.

İSTİHBARAT PARMAĞI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin, "Olayı gerçekleştiren örgüt, bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Bunların Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi" dedi.

Bakan Güler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet nbsp; Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet nbsp; Kılıçlar'ın katılımıyla valilik binasında düzenlenen basın toplantısında, ilçede nbsp; üçüncü patlama yaşandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Güler, "Bir apartmanın girişinde mazot tankındaki kaynak işlemi, bu bir nbsp; patlama olarak yansıtıldı. Mazot tankındaki bir tamirattan kaynaklanmış, başkaca nbsp; bir patlama söz konusu değildir" dedi.

YAYIN YASAĞI


Bu arada Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede meydana gelen patlamalar sonrasında görsel, yazılı ve internet yayın organlarında, delil niteliğinde bulunan olay yerinin, yaralı ve ölülerin görüntülerinin yayımlandığının tespit edildiğini belirterek, yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.
Talebi değerlendiren Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi, yayın yasağı kararı aldı. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi: "Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulü ile, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve pek çok kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili söz konusu soruşturmaya ilişkin dosya ve soruşturma kapsamı içinde kalan olay yerinde ve olayda ölen ve yaralananlara ilişkin, olay içeriğine ilişkin her türlü sesli, görüntülü ve yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin CMK madde 153 ve diğer maddeleri gereğince yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanmasına karar verildi."

PATLAMA BÖLGELERİ TEMİZLENİYOR


Reyhanlı ilçesindeki patlamalar nedeniyle hasar meydana gelen araçlardan incelemeleri tamamlananlar olay yerinden kaldırılıyor. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamalar sonrası hasar meydana gelen araçların bir kısmı üzerindeki incelemelerini tamamladı. İşlemleri tamamlanan araçlar, çekicilerle olay yerinden kaldırılmaya başlandı. Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri ise sürüyor. Geniş güvenlik önlemleri nedeniyle patlamaların olduğu alana kimse alınmıyor. Öte yandan, yakınlarından haber alamadıklarını söyleyen bazı vatandaşlar, olay yerine gelerek bilgi almaya çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...