BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kolesterolü düşük yumurta

Kolesterolü düşük yumurta

Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde, 4 öğretim üyesinin 8 hafta süren bir çalışma sonucunda düşük kolesterollü yumurta üretildi.



Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde, 4 öğretim üyesinin 8 hafta süren bir çalışma sonucunda düşük kolesterollü yumurta üretildi. ADÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Sarı’dan aldığı bilgiye göre, yumurtanın içerdiği yüksek kolesterolün düşürülmesi için başlatılan 8 haftalık çalışmanın ilk sonuçları alındı. Araştırmada 256 tavuk kullanıldı. Yemlere belirli oranlarda keten tohumu katılarak yürütülen araştırma sonucunda elde edilen yumurtaların kolesterol miktarında düşüş olduğu belirlendi. Bundan sonra, başarıyla üretilen düşük kolesterollü yumurtaların insan sağlığı üzerindeki etkilerinin belirlenmesine çalışılacağını ifade eden Rektör Yardımcısı Sarı, “Birçok insan yumurtayı sevmesine karşılık, kolesterollü olduğu için istediği miktarda tüketemiyor. Kolesterolsüz yumurta, onlar için” dedi. Sarı, kolesterolün damar sertliğine ve buna bağlı olarak hipertansiyon ve ileri yaşlarda damar tıkanıklığına yol açtığını, bunun da kalp krizi ve felç gibi ağır sonuçlar doğurduğunu kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT