Saldırganlar Banyas ile bağlantılı

Saldırganlar Banyas ile bağlantılı

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de katıldığı programda Reyhanlı'da bombalı araçlarla düzenlenen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı'daki saldırıların arkasında Suriye'nin Banyas köyünde 150 sivili öldürenlerin parmağının bulunduğunu açıkladı. TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Bakan Davutoğlu, "Ortada bazı kuklalar olabilir ama o kuklaları tutan elleri de devletimiz ortaya çıkarır. Bu eylemin Türkiye'de eskiden beri terör eylemleri içinde bulunmuş yapılarla ilgisi vardır. Eylemi yapanlarla Türkiye'ye sığınanları hedef gösterenler aynı odaklar. Patlamadan dakikalar sonra, tweet atılan hesapları da biliyoruz. Bu konunun Suriye muhalefetiyle bir ilgisi yok. nbsp;Banyas katliamını kim yapmışsa Reyhanlı'daki saldırıda da onların ayak izleri var. Biz o ayak izlerini tespit etmeye çalışıyoruz" dedi. "Kritik bir aşamadayız" vurgusu yapan Davutoğlu, "Katil Esad'a en büyük desteği İran vermekte. İran bundan vazgeçmedikçe Esad kanlı yönteminden vazgeçmeyecektir" şeklinde konuştu. Almanya'ya giden ve Berlin'de Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşen Bakan Davutoğlu, uluslararası toplumu ortak bir tavır almaya davet ederek "Kendi halkına karşı her türlü acımasız yöntemi kullanan rejime karşı ortak bir tavır belirleme vakti gelmiştir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...