Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eminönü'ndeki balık ekmekçilere ceza geliyor

/ Kaynak: İHA
Eminönü'ndeki balık ekmekçilere ceza geliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre denetimlerine İstanbul Eminönü'ndeki balık ekmekçileri denetlemeye devam ediyor. Balık pişirme ve servis sırasında denizi kirlettikleri tespit edilen tekneleri denetleyen Bakanlık, 10 günlük sürede yasal mevzuatta belirtilen koşulları yerine getirmeyen işletmelere 923 lira ile 9 bin 294 lira arasında cezai işlem uygulayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre denetimlerine İstanbul Eminönü'ndeki balık ekmekçileri denetlemeye devam ediyor. nbsp;
Balık pişirme ve servis sırasında denizi kirlettikleri tespit edilen tekneleri denetleyen Bakanlık, 10 günlük sürede yasal mevzuatta belirtilen koşulları yerine getirmeyen işletmelere 923 lira ile 9 bin 294 lira arasında cezai işlem uygulayacak.
Turizm açısından önemli bir yeri olan ve İstanbul Eminönü denilince ilk akla gelen balık ekmek teknelerini denetlemeye başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, denetlemelerde teknelerin denizi kirlettiklerini tespit ederek, gerekli yasal uyarıları içeren yazılı tebliği işletmelere verdi.
Bakanlık, sorunların giderilmesi ve kirliliğin temizlenmesi için işletmelere on günlük süre verdi. Ticari faaliyette bulunan teknelerin bulundukları bölgeyi temizleme sorumluluğu bulunan Bakanlık, balık ekmekçilere verilen on günlük süre dolduğunda işletmeleri yeniden denetleyecek.

CEZALAR 9 BİN LİRA'YA KADAR ÇIKIYOR

Daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre oluşturmayı nbsp;amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eminönü'ndeki balık ekmek satışı yapan teknelerin çevreyi kirletmeye devam etmeleri halinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince ilçe belediyeler tarafından 923 lira'dan 9 bin 294 lira'ya kadar cezai işlem uygulayacak.
Denetimlerin önümüzdeki süreçte İstanbul'un faklı ilçelerinde de devam edeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, çevre konusunun bir kültür ve eğitim meselesi olduğunu söyledi. Ayyıldız, İstanbul genelinde 15 ilçeden bin 120 öğretmene Çevre ve Atıkların Geri Dönüşümü konusunda eğitim verdiklerini belirtti. Ayyıldız eğitimlerin ardından İstanbul genelinden 6 bin 100 öğrencinin çevre gönüllüsü olarak seçildiğini de kaydetti. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...