Türk Yıldızları ve Red Line nefes kesti

Türk Yıldızları ve Red Line nefes kesti

YAŞAM Haberleri

Hezarfen'de Türk Hava Kuvvetleri'ninde katkılarıyla hazırlanan muhteşem gösteriye İstanbul'un dört bir yanından insanlar akın etti. Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösterisi ile seyircilere büyük heyecanlar yaşattı.

Kurtbay Önür

Hezarfen'de Türk Hava Kuvvetleri'ninde katkılarıyla hazırlanan muhteşem gösteriye İstanbul'un dört bir yanından insanlar akın etti. Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösterisi ile seyircilere büyük heyecanlar yaşattı.Ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk, nbsp;Kristal Kola'nın enerji içeceği Redline sponsorluğunda Pitts S-2B tipi uçakla havalanıp zorlu hareketleri denedi. Nefes kesen şovun ardından bütün misafirler buz gibi Redline ikram edildi.Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında muhteşem bir manzarada saat 10:00'da başlayan gösterilerde önce Türk Yıldızları ardında da Solo Türk nefes kesdi. Finalde ise nbsp;Redline 'Pitts S-2B' tipi uçağı ile ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk, Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği noktalarda adrenalin yüklü bir şov yaparak seyircilerin beğenisini topladı.


Büyük pilotların bulunduğu bir arenada gösteri yapacağına değinen Öztürk, gösteriye gelen herkese teşekkür etti. Vatandaşların yeteri kadar uçaklar hakkında bilgilendirilmediğinden yakınan Öztürk, "Burası bir hava parkıdır. Bu hava parklarından da her şehirde en az iki tane var. Bunun amacı da insanların havacılık hakkında bilgilendirmek. Çünkü insanlar bir hava yolu uçağını alamaz. Ama bu tür küçük uçakları alabilirler. Bunlar hakkında da bilgi alabilmek yetersiz. Dolayısıyla da buraya geldiklerinde bizlerle tanışıp bu isteklerini daha sonra gerçekleştirebilirler. Hem de burada ki çok büyük bir gösteriyi görmüş olacaklar" diye konuştu.


Önceki mesleğinin pilotlukla alakasının olmadığını söyleyen Öztürk, havacılık tutkusunun giderek arttığını bunun için de mesleğini değiştirdiğini ifade etti. 65 yaşında olmasına rağmen çok zor hareketleri kolaylıkla yapabilen Murat Öztürk, enerjisini ise Redline'dan aldığını söyledi.
nbsp; nbsp;


REDLİNE UÇAĞI VE PİLOTUNUN ÖZELLİKLERİ
Pitss S-2B modeli akrobasi uçağı. Uçak full sigotalı. Kuyruk tescilli ve sertifikası var. Gösterilerin dışında çok yüksek performanslı bir eğitim uçağı olma özelliğini taşıyor. Hava taksi ruhsatı bulunan uçak, ticari amaçlı olarak da kullanılabiliyor. Uçağın pilotu 60 yaşındaki Murat Öztürk, 18 yıl TRT ardından da farklı yayın organlarında gazetecilik yaptıktan sonra havacılığa merak salmış ve profesyonel pilot diploması almış. Havacılık eğitimleri vermenin yanı sıra gazetecilik mesleğinden de kopmamış. Gazeteciliği bir kamu görevi olarak sürdüren Öztürk, gökyüzü muhabirliği yapıyor. Çok sıcak olayları kamerası ve fotoğraf makinasıyla havadan görüntülüyor. nbsp;
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...