İlçenin nüfusu kadar kişiye yemek verildi

İlçenin nüfusu kadar kişiye yemek verildi

YAŞAM Haberleri

25 bin nüfuslu Simav'da, deprem ve afetlerden korunmak amacıyla her yıl belediye tarafından organize edilen ''Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni''nde, 25 bin kişilik yemek verildi



Kütahya'nın 25 bin nüfuslu Simav ilçe merkezinde, deprem ve afetlerden korunmak amacıyla her yıl belediye tarafından organize edilen ''Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni''nde, 25 bin kişilik yemek verildi ve ailesi ihtiyaç sahibi 25 çocuk sünnet ettirildi. Kent merkezinde yaklaşık 6 bin metrekare alanda, 5 bin masada verilen yemekte, 3 ton 400 kilogram kemiksiz et, 1 ton bulgur, 700 kilogram yağ, 1 ton şeker, 650 kilogram arpa şehriye, 500 kilogram irmik ve 14 bin ekmek kullanıldı. Yemeklerin dağıtımı ve bulaşıkların yıkanmasında vatandaşların görev aldığı etkinlikte, topluca dua edildi. Ailesi ihtiyaç sahibi 25 çocuk sünnet ettirildi. Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, yaptığı konuşmada, hayır yemeğinin, deprem ve afetlerden korunmak, çiftçinin ve esnafın bu yıl işlerinin bereketli olması için verdiklerini söyledi. Simav genelinde hayır yemeği vesilesiyle büyük bir birlik ve beraberlik duygusunun yaşandığını anlatan Karahan, şunları kaydetti: ''Bu bereket sofrasıdır. Bu etkinlik tamamen Simav'ındır. Bu hayrın ve sünnet şöleninin maddi giderlerini halk karşıladığı gibi etkinliğe bedenen destek veren, çalışan, görev alan da halktır. Bu yıl yardım toplarken, Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulundan 12 öğrencinin o günkü okul harçlıklarını etkinliğimiz için bağışlamaları hiçbir zaman unutamayacağım bir olaydır. O çocukların ailelerini kutluyor, yarınlar için artık kaygı duymadığımı, istendiğinde hayırlı bir iş için tüm insanlarımızın dayanışma içinde olacağını gördüm.'' Etkinliğe, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyer, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Müftüsü Yakup Yüksel ve vatandaşlar katıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...