İspanyol öfkeliler meydanlara geri döndü

İspanyol öfkeliler meydanlara geri döndü

DÜNYA Haberleri

İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle ortaya çıkan "Öfkeliler" adlı halk hareketinin üyeleri, yeniden meydanlara inerek, hükümeti istifaya çağırdı.



nbsp;İspanya'nın 20'den fazla kentinde düzenlenen gösterilerde ellerinde "kesintilere hayır" yazan pankartlarıyla meydanlara yürüyen binlerce kişi, ekonomik krizden dolayı yapılan kesintileri ve uygulanan politikaları eleştirdi. 2 yıl önceki gösterilerin merkezi olan ve o dönem 1 aydan fazla süre göstericilerin işgal ettiği başkent Madrid'deki Sol Meydanı yeniden doldu taştı. 3 farklı koldan Sol Meydanı'na gelen binlerce kişi, "Bu Mayıs gitmeyeceğimizi göstereceğiz, pes etmeyeceğiz" sloganları attı. İzinsiz gerçekleştirilen gösteriler nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı ancak polis şu ana kadar göstericilere müdahale etmedi. "15M Hareketi" ve "Gerçek Demokrasi" gibi sanal internet ortamında faaliyet gösterilen örgütlerin çağrılarıyla Madrid'in farklı bölgelerinden gelen İspanyollar, geçmişte olduğu gibi yerde oturup, küçük gruplar halinde ülke meselelerini tartıştı, krize karşı önerilerini dile getirdiler. "15M hareketi" tarafından yapılan açıklamada, "Bu son 2 yıldır getirdiğimiz önerilerden sonra şimdi harekete geçme zamanı geldi" denildi. Özellikle sağlık ve eğitim sektörlerinde yapılan kesintileri protesto eden göstericilerin sık sık "yarın İspanya Cumhuriyeti doğacak" şeklinde Kraliyet Ailesi'ne ve mevcut sisteme karşı slogan atması dikkati çekti. Gösteriler başkent Madrid ve Barcelona başta olmak üzere, birçok kentte devam ediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...