Japonya, Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı

Japonya, Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri

Japonya, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Tokyo, Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.

Japonya, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 46 kişinin ölümüne ve 51 kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınadı. Tokyo, Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.
Japonya Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada, 11 Mayıs'ta yaşanan saldırı nedeniyle "şoke olduklarını ve sarsıldıklarını" bildirdi. Açıklamada, "Hangi amaca hizmet için olursa olsun, terör mazur görülemez. Kurbanların yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Japonya, Türkiye'nin yanındadır. Terörü yok etmek ve bölge istikrarına katkı sağlamak için uluslararası toplumla işbirliği çerçevesinde diplomatik çabalarını sürdürecektir" denildi. nbsp;(CİHAN)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...