Yol yaparken tarih buldular

Yol yaparken tarih buldular

DÜNYA Haberleri

Kudüs'ün Bnei Shimon bölgesinde otoyol yapımı sırasında 4 ila 6 yüzyıl arasında bir döneme ait Bizans mozaikleri bulundu. Yetkililer tarihi kavanoz, tavus kuşu, şarap ve güvercinlerle dekore edilmiş olan mozaiğin o döneme ait bir hanın zemininde kullanılmış olabileceğini ifade ettiler.

Kudüs'ün Bnei Shimon bölgesinde otoyol yapımı sırasında 4 ila 6 yüzyıl arasında bir döneme ait Bizans mozaikleri bulundu. Yetkililer kavanoz, tavus kuşu, şarap ve güvercinlerle dekore edilmiş olan mozaiğin o döneme ait bir hanın zemininde kullanılmış olabileceğini ifade ettiler.
İsrail Antika Eserler İdaresi yetkilileri mozaiğin büyük bir yerleşim yerinde zemini oluşturduğunu düşündüklerini belirtti. Yetkililerden Rina Avner mozaiğin siyah, beyaz, ve kırmızı renklerde karışık tasarımlardan oluştuğunu ifade etti. Arkeologlar şimdi bu binanın hangi amaçla kullanıldığını belirlemeye çalıştıklarını kaydederek bu binanın muhtemelen Beersheba'da ana yolun kenarında yer alan bir han olduğunu tahmin ettiklerini ifade ettiler.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...