İspanya'da ekonomik kriz gösterileri ikiye katladı

/ Kaynak: AA
İspanya'da ekonomik kriz gösterileri ikiye katladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da ekonomik krize tepki gösteren halkın düzenlediği gösteri sayısının, geçen yıla göre iki kattan fazla arttığı bildirildi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de ekonomik krize tepki gösteren halkın düzenlediği gösteri sayısının, geçen yıla göre iki kattan fazla arttığı bildirildi. Madrid özerk yönetimi hükümeti sözcülerinden Cristina Fuentes, geçen yılın ilk dört ayında 791 gösteri düzenlendiğini, bu sayının bu yılın aynı döneminde iki kattan fazla artarak 1628'e çıktığını açıkladı. Başkentte 2012'de bir önceki yıla oranla yüzde 74 artışla 3419 gösteri yapılmış, bu sayı rekor olarak kaydedilmişti. İktidardaki Halk Partisi'nin (PP) yönetiminde olan Madrid özerk idaresi, bundan önceki açıklamalarında, "kamu düzenini bozan gösterilerin yasaklanması gerektiğini ve izinsiz gösterilere müsaade edilmemesini" savunmuştu. Fuentes, Madrid gibi bir kentte günde ortalama 10 gösteri düzenlenmesinin anlamsız olduğunu söyleyerek, "Şehir merkezinde oturan vatandaşlar için bu gerçek bir azap" diye konuştu. Madrid bu yılın ilk 4 ayında en çok sağlık ve eğitim sektörü çalışanlarının protesto gösterilerine sahne oldu. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...