Bu pijamalar masal anlatıyor

Bu pijamalar masal anlatıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'de çocuklara masal anlatan "akıllı" pijamalar üretildi.

ABD'de çocuklara masal okuyan "akıllı" pijamalar üretildi. Pijamalardaki benekler (noktalar) barkod gibi işlem görüyor. 47 nokta kümesi akıllı telefon ya da tablet bilgisayarla okutulunca farklı farklı masallar okunuyor.
İngiltere'de 16 sterlinden (50 TL) satılan pijamaların, bir yaşındaki bebeklerden başlamak üzere farklı farklı boyları var. Çocuk bu 47 kümeden birini okuttuğunda dünyaca ünlü masallar ekranda beliriyor. Yazılı olarak ekranda beliren masallar aynı zamanda seslendirilmiş vaziyette. Çocuklar masalları sesli olarak dinleyebilecekleri gibi isterlerse kendileri de okuyabiliyorlar.
Bazı ebeveynler zahmetten kurtulacakları gerekçesiyle ürünü memnuniyetle karşılarken ürüne tepkiler de yok değil. Bir yorumcu, "Sırada ne var? Çocuklara tuvalet eğitimi veren bir uygulama mı? Çocuklarınıza masalları kendiniz okuyun ki çocuğunuzun hayat boyu hatırlayacağı bir hatırası olsun" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...