Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜBİTAK, projelere destek yağdırıyor

- Güncelleme:
TÜBİTAK, projelere destek yağdırıyor

Ekonomi Haberleri

TÜBİTAK patent teşvikleri için 2012 yılında 2 bin 127 proje başvurusunda bulunuldu. Başvurular sonucunda TÜBİTAK tarafından 1960 proje desteklendi.


TÜBİTAK'ın Türkiye'nin ulusal ve uluslararası patent başvurularının sayısının artırılması, kişilerin patent başvurusu yapmaya teşvik edilmesi ve ülkemizde fikri ve sınaî hakların tescili yönünde bilinçlenmeye katkıda bulunulması amacıyla hazırlanan Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı(1008) ile kişi ya da kurumlara 100 bin liraya kadar teşvik veriliyor.
Grup Ofis Marka amp; Patent Genel Müdürü Cenk Sevinç, son dönemlerde Türkiye'de patent konusunda bilincin arttığını belirterek, ''Gerçek kişiler, şirketler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarının yararlanabildiği TÜBİTAK teşvikleri için 2012 yılında 2 bin 127 proje başvurusunda bulunulduğunu ve başvurular sonucunda TÜBİTAK tarafından 1960 proje desteklendiğini görüyoruz. Destek programlarına yapılan başvuruları iller bazında değerlendirecek olursak; programa proje başvurusunda bulunmayan il sayısı 2010 yılında 39 iken, 2012 yılında bu sayının 11'e düştüğü gözlemleniyor" dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sevinç, ''Türk Patent Enstitüsü verilerine baktığımızda 2013 yılının ilk üç ayında toplam 2 bin 912 patent başvurusu yapıldığını görüyoruz. Bu sayı, 2012 yılı ilk üç ayı başvurularıyla kıyaslandığında yüzde 7,9'luk artış yaşandığı anlamına geliyor. Görülüyor ki TÜBİTAK'ın Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı, patent başvurularını olumlu yönde etkilemekte ve program patent almaya yönelik istekleri artırmaktadır. Aynı zamanda, son dönemlerde artan patent teşvikleri de KOBİ ve büyük ölçekli şirketlerin önünü açacak nitelikte önem taşıyor. Bu anlamda şirketlerin patent almaya yönelik çabalarının her geçen gün artacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuştu. (İHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...