Timsahlar insanların ümidi oldu

Timsahlar insanların ümidi oldu

DÜNYA Haberleri

Bilim adamları timsahların dişlerinin nasıl yenilendiğini araştırıyor. Dişlerindeki yenilenme süreci insanlarda kopyalanacak.

Bilim adamları timsahların dişlerinin nasıl yenilendiğini araştırıyor. Buradan insanlarda diş kayıplarının önlenmesi için ümit verici sonuçlar elde edilmesi planlanıyor.
Amerikan timsahlarında ortalama 80 diş bulunuyor. Timsahlarda ömürlerinde 50 kez dişlerinde yenilenmeler oluyor. Bir Amerikan timsahı, ömrü boyunca 2.000-3.000 dişe sahip oluyor. Bilim adamları, timsahların dişlerindeki bu yenilenme sürecini insanlarda da kopyalamak için araştırmalar yapıyor.
İnsanlarda doğal olarak ömürde sadece bir kez dişler yenilenirken çoğu omurgalıda bu durum ömür boyu devam ediyor.
Araştırmalara ABD'de Southern California Üniversitesi'nden Profesör Cheng-Ming Chuong liderlik ediyor. Tabiatta saç, tırnak ve diş çıkması için kök hücreler üzerinde düzenlemeler yapmayı öğrenmek üzere zengin kaynaklar olduğunu belirten Chuong, "Burada bizim gayemiz, diş yenilenmesi için kaynak olarak kullanılabilir kök hücreler tespit etmektir" dedi.










































































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...