BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

Mısırlı tavuk dolması MALZEME: 1 demet taze fesleğen, 50 gr. yerfıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 4 adet tavuk bonfile, 2 çorba kaşığı katıyağ, yarım kilo domates, 2 adet soğan, 300 gr. dondurulmuş mısır.



Mısırlı tavuk dolması MALZEME: 1 demet taze fesleğen, 50 gr. yerfıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 4 adet tavuk bonfile, 2 çorba kaşığı katıyağ, yarım kilo domates, 2 adet soğan, 300 gr. dondurulmuş mısır. HAZIRLANIŞI: Fesleğenlerin yarısı ile fıstıkları mutfak robotunda ufalayın. Tuz, karabiber, sıvıyağ ilave edip karıştırın. Her tavuk parçasını cep gibi kesin. İçlerine karışımı bölüştürüp doldurun. Sararak bağlayın. Bir kaşık katı yağda her tarafını kızartın. 1 su bardağı su ilave edip ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kabukları soyulmuş domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın. Soğanları soyup ince ince kıyıp kalan yağda kavurun. Mısır, domates ve kalan ince kıyılmış fesleğeni ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tavukları mısırlı garnitür ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN * Lahana çeşitlerinden biri ile salata yapacaksanız ya kaynar suya batırıp ardından soğuk suya tutun ya da incecik kıydıktan sonra tuzla yoğurun. Böylece hazmı daha kolay olacaktır. * Sosunuzun daha parlak olmasını isterseniz mısır nişastası kullanmanızı tavsiye ederiz.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 99370
    % -0.47
  • 5.6109
    % -2.33
  • 6.3463
    % -2.11
  • 7.3974
    % -2.47
  • 237.819
    % -2.27
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT