Karabük ve Safranbolu yağmura teslim oldu

Karabük ve Safranbolu yağmura teslim oldu

YAŞAM Haberleri

Karabük'te öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağışın ardından çok sayıda araç ve işyeri sular altında kaldı.

Karabük ve çevresinde saat 14.30 sıralarında başlayan şiddetli yağış sonrası Cuma pazarı ve İstasyon Caddesi'nde çok sayıda araç ve işyeri sular altında kaldı. Binalarda mahsur kalan vatandaşlar suların çekilmesini beklerken, işyerleri sular altında kalan vatandaşlar dükkanlarından çıkamadı. Kentin kenar mahallelerinde de bazı evleri su bastı. Okuldan oğlunun geleceğini ve giyeceklerinin de sular altında kaldığını söyleyen bir vatandaş gözyaşlarına boğuldu. Kayabaşı Mahallesi'nde bir istinat duvarı ise apartmanın birinci katına doğru devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, evin içinde bulunan anne ve çocuğu büyük korku yaşadı.
Karabük Acil Afet Durum Müdürü Gazanfer Erbay, kendilerine şuana kadar 20 civarında su baskını ihbarı geldiğini ve gerekli yardımların yapıldığını, ayrıca şehir merkezinde işyerleri sular altında kalan ve hasar gören yerlerde AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Safranbolu ilçesinde de etkili olan yağmur sonrası Akça Mahallesi'nden akan derenin tıkanması sonucu bazı tarihi konakları su bastı. Konakların zemin katlarına su ile birlikte çamur dolarken, konak sahipleri defalarca uyarmalarına rağmen yetkililerin dere boyu ve kenarlarında yeterince önlem almadığını söyledi.
Karabük Meteoroloji Müdürlüğü, metrekareye 62 kilogram yağış düştüğünü, en son ise 2008 yılının Haziran ayında metrekareye 79 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. nbsp;KARABÜK (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...