Bombalar Hatay'da yüklendi

Bombalar Hatay'da yüklendi

GÜNDEM Haberleri

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda kullanılan araçların saklandığı depo bulundu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin öldüğü saldırının ardından polis geniş çaplı soruşturma başlattı. İlk olarak saldırıda kullanılan minibüslerin plakaları belirlendi. 06 AH 6072 plakalı açık renk Ford Transit marka minibüsün 1 yıl önce Ankara'dan alındığı tespit edildi. Patlamada kullanılan 31 ARS 83 plakalı minibüsün de yine yaklaşık 1 yıl önce Hatay'dan alındığı istihbarat birimleri tarafından belirlendi. Plakaların tespit edilmesinin ardından polis aralarında minibüs sahiplerinin de bulunduğu 9 kişiyi tespit etti. Tespitlerin hemen ardından Hatay'a bağlı Harbiye Beldesi'ndeki depoya baskın düzenleyen polis saldırganların El Muhaberat'tan aldığı 5 milyon Suriye parasını da burada ele geçirdi. İstihbarat birimlerine tespitlerine göre minibüsler alındıktan hemen sonra teröristler turistik sayfiye beldesi Harbiye'de 1 yıllığına depo kiraladı. Minibüsleri buraya saklayan teröristler bombaların gelmesini bekledi. Suriye'nin Lazkiye kentinden balıkçı teknelerine yüklenerek deniz yoluyla gönderilen RDX ile güçlendirilmiş 200 kilogram plastik patlayıcı, bomba eğitimi almış uzman teröristler tarafından depodaki minibüslere yerleştirildi. Zaman ayarlı patlayıcılar daha sonra Harbiye'den 51 kilometre uzaklıktaki Reyhanlı'ya götürüldü. Burada minibüslerden birisi ilçenin meydanı olarak bilinen PTT binasının önüne, diğer minibüs ise belediye binasının önüne bırakıldı. Bu arada gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı.
Elde edilen bir bilgiye göre saldırganların ilk başta hedefi Ankara'ydı. Bombalardan birinin burada patlatılması hedeflendi. Bir diğer hedef ise patlamanın meydana geldiği Reyhanlı Belediye binasıydı. Buranın hedef seçilmesinin dikkat çeken bir ayrıntısı ortaya çıktı. Daha önce yapılan bir programa göre Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in patlamanın olduğu gün Reyhanlı'da olması bekleniyordu. Bakan Ergin'in sağlık gerekçesi ile bu toplantıya katılmayı son anda iptal ettiği öğrenildi.
ÖZEL HABER
Melik nbsp;Duvaklı - nbsp;Yusuf GÜLBAKANHATAY/REYHANLI



nbsp;Bombalar Hatay'da yüklendi

BİR OĞLUNU KAYBETTİ DİĞERİ YARALI
Müslümanları birbirine nbsp;kırdırmaya çalışıyorlar
Ortamı germek isteyen provokatörler bu acıları istismar ederek halkı Suriyeli mültecilere karşı kışkırtmak istiyor. Kanlı saldırıda bir evladını kaybeden diğer evladı da ağır yaralı olan İbrahim Karakuş, "Bu oyuna gelmeyeceğiz Esad denen bu zalim orda öldüremediği Müslümanları burada öldürtmeye çalışıyor. Saldırının amacı da buydu. Acımı unuttum. Yeter ki ümmeti Muhammed birbirine düşmesin bütün evlatlarım feda olsun" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...