Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hrant Dink'i 'örgüt' öldürdü

/ Kaynak: İHA
Hrant Dink'i 'örgüt' öldürdü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yargıtay, Hrant Dink cinayetinin terör değil ama silahlı suç örgütü tarafından işlendiği kararına vardı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hrant Dink cinayeti davasında, sanıkların "silahlı terör örgütü" değil "suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt" üyesi olduklarına karar verdi.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hrant Dink'i "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek" suçundan Yasin Hayal'e verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.


Hayal'in "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan verilen beraat kararını ise "suç işlemek amacıyla oluşturulan örgütü kurma ve yönetme suçundan" ceza verilmesi istemiyle bozdu.


MAHKEME 'ÖRGÜT YOK' DEMİŞTİ


İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Ocak 2012'de yani Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölüm yıldönümünün bir gün öncesinde, davaya ilişkin kararını açıklamıştı. Mahkeme, cinayetin terör örgütü faaliyeti sonucu meydana gelmediğine hükmederek 19 sanığın bu suçtan beraatine karar vermişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...