Reyhanlı'da çok sayıda bina yıkılıyor

Reyhanlı'da çok sayıda bina yıkılıyor

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların ardından, postane meydanında hasar gören ve tehlike arz eden binalar, iş makineleri ile yıkılıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların ardından, postane meydanında hasar gören ve tehlike arz eden binalar, iş makineleri ile yıkılıyor. Patlamada dostlarını, arkadaşlarını kaybeden Reyhanlı halkı ise, yıkımı duygu dolu gözlerle izledi.
Günün ilk saatlerinden itibaren postane önüne gelen ekipler, iş makineleriyle, enkaza dönen binaların kalan yerlerinde de yıkım çalışmaları başlattı. Bu sırada meydanda toplanan bazı vatandaşlar da, yıkım çalışmalarını izledi. Kimi olay yeri şeridinin dışından, kimi de yakın binaların çatısından yıkımı izleyen vatandaşlar, patlamada kaybettikleri yakınlarını düşünerek hüzünlü anlar yaşadı.
Patlamada, damadı gözünden yaralanan Aydın Kadan isimli vatandaş, büyük korku yaşadıklarını söyleyerek, "Ben patlama olduğunda kahvedeydim. Öyle bir ses duyduk ki yer yerinden oynadı. Hayatımda ben böyle bir şey görmedim. Şimdi de insanlar kaçıyor. Kimi Kırıkhan'a kimi Hatay'a kaçıyor" dedi.
Yıkılan binaların da 30 yıldır ayakta olduğunu söyleyen Kadan, gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.
Patlama sırasında dershanede sınıfta olan Emre Abdullah Karaca ise, arkadaşlarıyla büyük korku yaşadıklarını ifade etti. Karaca, "Dershanedeydik. Birinci patlamada herkes ayağa kalktı. Sağa sola koşuyorduk. İkinci patlama olacağı sırada kaçacaktık ama yerimizde kaldık. Ağlayan arkadaşlarımız oldu. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz" diye konuştu.(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...