Çiftçinin kulağına kene girdi

Çiftçinin kulağına kene girdi

YAŞAM Haberleri

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Müşallimkalesi köyünde bir çiftçinin kulağına giren kene, Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ile çıkarıldı.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Müşallimkalesi köyünde bir çiftçinin kulağına giren kene, Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ile çıkarıldı. nbsp;
Edinilen bilgiye göre, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Müşallimkalesi köyünde çiftçilik yapan Sinan Aslan (30), hayvanlarını otlatırken sol kulağına kene girdiğini fark ederek Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Raşit Cevizci, kenenin endoskopi yöntemiyle muayene ettiği Sinan Aslan'ın sol kulak zarına yakın bölgedeki iç kulak derisine yapıştığını belirledi. Bunun üzerine gerekli tıbbi tetkikleri uygulayan Dr. Cevizci, yarım saatlik bir operasyon sonucunda Aslan'ın kulağından keneyi çıkardı.
Keneyi bütün uzuvlarıyla çıkarmak gerektiğini belirten Dr. Cevizci, "Küçük bir parçasının bile kalması çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. İlk muayenemizde kene hareket halindeydi ve müdahalede gecikilseydi çok ciddi bir sağlık sorununa yol açabilirdi. Yaptığımız müdahale ile keneyi hastamızın kulağından çıkardık" dedi.
Kulağında kene olduğunu öğrenince çok korktuğunu ifade eden Aslan, "Kene yüzünden insanların öldüğünü biliyordum. Doktorlar sağ olsunlar beni bu korkudan kurtardılar. İnşallah kene de zehirli değildir. Kontrollerimi aksatmadan yaptıracağım" diye konuştu.
Başarılı operasyonun ardından Sinan Aslan, Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kene protokolü uygulanarak taburcu edildi.

YOZGAT (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...