Göklerde nefes kesen tatbikat

Göklerde nefes kesen tatbikat

YAŞAM Haberleri

Beşiktaş'ta bulunan İş Kuleleri'nde yapılan acil durum ve deprem tatbikatı nefes kesti.

Beşiktaş'ta bulunan İş Kuleleri'nde yapılan acil durum ve deprem tatbikatı nefes kesti. Senaryo icabı yaralı personeller güvenlik görevlilerinin sırtlarında binadan çıkarılıp, müdahaleleri yapıldı. Görevliler, deprem tatbikatında önemli tavsiyelerde bulundu.

Levent'teki İş Kuleleri'nde deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatın gerçeği aratmaması için binaların avlusuna renkli meşaleler atıldı. Tatbikatın başlamasından sonra ise personelin hızla binayı terk etmesi istendi. Kendilerini bir anda dışarı atan personel dumandan etkilenmemek için burunlarını kapadı.

Çalışanların binayı tahliyesinden sonra personel, toplanma yerinde buluştu. Senaryo icabı yaralılar güvenlik görevlilerinin sırtında alana getirilip, acil durumlarda vatandaşların nasıl davranması gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. İlk yardım eğitiminin ardından deprem tatbikatına geçildi. Deprem tatbikatında içerisinde bir dolap olan çalışma ofisi canlandırıldı. Muhtemel depremde masanın altına girmek yerine masa ile dolabın kesiştiği noktada yere kıvrılmanın önemi vurgulandı.

Yangın tatbikatında ise alevin havayla temasının kesilmesi için ıslak battaniye ya da yangın söndürme tüpleriyle ateşe müdahale edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca kapkaç tatbikatı da izleyenlerden tam not aldı.

Tatbikatın kendilerini memnun ettiğini ifade eden çalışanlar, ilk yardım bilgisinin önemine dikkat çekti.
İSTANBUL (CİHAN)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...