Kahroluyorum

Kahroluyorum

SPOR Haberleri

Ulus'taki evinde adeta inzivaya çekilen Şeren, futboldan kopmamış; ligimizi yakından takip ediyor.

nbsp;Hüsamettin ACAR

Ulus'taki evinde adeta inzivaya çekilen Şeren, futboldan kopmamış; ligimizi yakından takip ediyor. Futbolun efsanesi, "Bunlara ne gerek var. Ezeli rekabeti, ezeli rezalete çevirdiler. İki kulüp de biraz kendi tarihlerine baksınlar. Beni haftada bir gün Cihat Arman çalıştırırdı. Şimdi Taffarel'in, Fenerbahçe kalecisi Volkan'ı çalıştırması gibi bir şey… Bir düşünün, kararını sizler verin…" diyor.

FOTO GALERİ

nbsp;BAŞIMIZ ÖNDE SAHADAN ÇIKARDIKMetin Oktay'ı, Lefter'i, Kadri Aytaç'ı, Cihat Arman'ı, Gündüz Kılıç'ı ve dahi Türk futbolunun gelmiş geçmiş en değerli çınarlarını rahmetle andık… Önce geçtiğimiz hafta yaşanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden başladık sohbete. Zülfü yare dokunduk herhalde, Turgay ağabey kırgın ve üzgündü; "Benim zamanımın Galatasaray'ı olsaydı, sahadan başımız önde çıkardık. Ya da tribünleri alkışlar öyle çıkardık. Sen zaten 1 hafta önce şampiyonluğu ilan etmişsin ve de bunun coşkusunu yaşamışsın. Yenildiğin bir maçta, o gerilim ortamında bu sevinç de neyin nesi oluyor? Doğrusu, Galatasaray'a 19-20 yıl hizmet vermiş birisi olarak yadırgadım. Hele maç sonrası gerek sahada gerekse saha dışında yaşananlar… Bir gencin öldürülmesi… Nereye gidiyoruz arkadaşlar… Bu olayları duydukça, futbolumuzun girdiği bu kısır çekişmeyi seyrettikçe adeta kahroluyorum; uykularım kaçıyor" diye konuştu.

BENİ nbsp; CİHAT ARMAN DA ÇALIŞTIRIRDI

Futbolcuların nbsp;maç içinde ve maç sonrasındaki didişmeleri de çok yaralamıştı Turgay Şeren'i. Şeref köşesindeki Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karışık poz verdiği fotoğrafı gösterdi. "Bak Hüsamcım, biz böyle resim çektirirdik. Birbirimize karşı son derece saygılıydık. Beni haftada bir gün Cihat Arman çalıştırırdı. Düşünebiliyor musunuz, Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsane kalecisi Cihat Arman, Galatasaray'ın genç kalecisini Türk futboluna kazandırmak için gayret ediyor. Benden 10-15 yaş büyüktü. Aramızda ağabey-kardeş ilişkisi vardı. Düşmanlık da ne oluyormuş?" diye içini döktü.

FUTBOLDAN PARA KAZANMADIM

Turgay Şeren'in evinin her köşesinde futbolculuğundan kalma bir anı, bir hatıra, bir kupa var… Futboldan fazla para kazanamadığını dile getirirken, "Bizim zamanımızda böyleydi. Kulüpler forma almakta bile zorlanırdı. Şimdi futbolcu olmak varmış… Ancak hiçbir zaman para kazanamadım diye bir hayıflanmam yok. Çünkü gördüğünüz gibi çok sayıda kupam, plaketlerim, madalyalarım var. Çocuklarıma mal değil, onları bırakacağım. Türk Milleti beni gönlüne yazmış. Fenerbahçelisi de, Galatasaraylısı da Beşiktaşlısı da beni seviyor, saygı duyuyor. Bundan daha büyük zenginlik olur mu?" diye övünç duyuyor.

YABANCI SAYISI İNDİRİLMELİ

Futbolumuzdaki yabancı sayısının serbest bırakılması Şeren'i de rahatsız ediyordu. nbsp;Bu durumun Milli Takım'a da yansıdığını belirten Şeren, "Bir takım düşünün; yarıdan fazlası yabancı. Bizim zamanımızda yabancı futbolcu yok gibiydi. Yabancı futbolcunun özelliği olmalı. Türk futboluna bir getirisi olmalı. Ancak şimdi her takımda en az 7-8 yabancı mevcut. Milli Takımımız 2002'de Dünya 3.sü oldu. Sıralamada da ilk 10'da idi, şimdi 40'lara geriledi. Neden? Takım kuracak futbolcu bulamıyoruz; çünkü ligimiz adeta yabancı futbolcuların pazarına döndü. Bu durum acilen düzeltilmeli" diyor.

ŞİDDETİ nbsp;HEP BİRLİKTE ÇÖZERİZ

Derbi maçı öncesi iki kulüp başkanının sert demeç vermesinin de son derece yanlış olduğunu söyledi Turgay Şeren. Sporu yönetenlerin her zaman sorumlu davranması gerektiğini vurgulayan Şeren, "Başkanlar, teknik direktörler böyle sert demeçler verirse, futbolcular ve taraftarlar da böyle yapar. Bunun çözümü de önce kulüp yöneticilerinden, hocalardan, futbolculardan, spor yazarlarından ve sporumuzun başındakilerin müşterek tavırlarından geçer. Devlet de sertlik yanlısı yöneticilerden hesap sormalı. Ortalığı boş bırakmamalı. Yoksa, maalesef artarak devam eder bu durum. Çatlaklar daha da derinleşir Biz Mithatpaşa Stadı'ndan Taksim'e doğru yürüyerek çıktığımızda, sağımızda ve solumuzda her renkten, her yaştan taraftarlar iki sıra oluşturur ve bizi alkış yağmuruna tutardı. Bu kin, bu öfke, bu şiddet de ne oluyor? Savaşa mı gidiyoruz?" diye konuştu.

FATİH TERİM TAM BİR LİDER

Galatasaray'ın şampiyonluğunda Fatih Terim'in çok büyük bir payı olduğunu söyledi Şeren. Galatasaray'da 6. şampiyonluğu yakalayarak bu alanda da rekor kıran Terim için, "O tam bir lider… Ama işini bilen bir lider… Hırslı, prensipli ve kararlı… İnanıyor ve inandığını da futbolcularına empoze ediyor… Başarı da bunun için geliyor. Kendisini ve tüm Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Bu arada kulüp yönetimi beni de unutmamış ve bir plaket göndermiş… Beni arayıp, bir ihtiyacımın olup olmadığını sormaları dahi bana yetiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...