Cumhurbaşkanı Gül Reyhanlı'da

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Gül Reyhanlı'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bombalı saldırıların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, beraberindeki İçişleri Bakanı Muammer Güler ile ilk olarak Reyhanlı Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyaret öncesi kaymakamlık binası çevresindeki bazı binalara Türk bayrağı asıldığı görüldü. Kaymakamlık binasında ve gazetecilerin ekipmanlarında dedektör köpekle kontrol yapıldı. Bir polis helikopterinin havadan güvenlik sağladığı, Antakya-Reyhanlı yolunda çok sayıda asker ve polisin önlem aldığı gözlendi. Kaymakamlıkta brifing alacak Gül'ün patlamaların meydana geldiği bölgede incelemede bulunması bekleniyor...


ÇOK ACI ÇEKTİK


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili "Türkiye'de tek hamlede yapılan terör olaylarında, en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum" dedi.

Gül, Reyhanlı Kaymakamlığını ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, Reyhanlı'da çok hunharca ve vahşice gerçekleştirilen terör olayında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek öncelikle yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

ACISI ÇOK DERİN

Olayda Türk vatandaşı olmayanların da hayatını kaybettiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti: "Herkese, vatandaşımız olmayan kişiler de vardı. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bütün Reyhanlı halkına başsağlığı diliyorum ve bütün acılarını herkesin paylaşıyorum. Yaralılara da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi, devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım. Bu olay gerçekten çok üzücüdür. Acısı çok derindir. Türkiye'de tek hamlede yapılan terör olaylarında, en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum. Ve bütün milletimizin de şunu bilmesini istiyorum ki; bu terör olayını yaptıranlar, yapanlar, yardımcı olanlar eninde sonunda cezalarını göreceklerdir. Devlet olmanın yüklediği sorumluluk ve kararlılıkla bu olay sonuna kadar bütün detaylarıyla açıklanacaktır ve aydınlatılacaktır.

. (AA)

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...