Kopyacı KPSS'ciler şimdi yandı

Kopyacı KPSS'ciler şimdi yandı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'yi sarsan, yüzbinlerce kişinin geleceğiyle oynayan KPSS kopyacılarını daha çok hapis cezası bekliyor. Artık ÖSYM sınavlarında kopya çekenlere 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.



Meclis'te ele alınan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 6. Maddesi değişmeden kabul edilirse ÖSYM sınavları konusunda önemli değişikliklere gidiliyor. Bunlardan en önemlisi ve adayları oldukça zorlayacak olan durum "Mahkeme kararı olmaksızın adayların sınav kağıtlarını görememesi" var. Yani memur adayları ile lise ve üniversite öğrenci adayları başta olmak üzere ÖSYM'nin sınavlarına girenler artık sınav kağıtlarını göremeyecekler.

KOPYACILAR ARTIK HAPİS YATACAK


Tasarı kabul edilirse ÖSYM'nin düzenlediği tüm sınavlara şamil olmak üzere KPSS, LYS, YGS gibi sınavlarda kopya çekenler, çekilmesine zemin hazırlayanlar göz yumanlar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek. Suçları sabit olan bu tür sanıklara en az 1 yıl, en çok 4 yıl hapis cezası verilecek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...