Anne vahşeti

/ Kaynak: İHA
Anne vahşeti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'da hastanede 3 aylık bebeğini boğmaya kalktığı iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki kadının su soruşturma yürütülürken daha önce de 2 kızını boğarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ikamet eden F.H. (26) adlı kadının, geçirdiği nöbetten dolayı solunum sıkıntısı çektiği ileri sürülen 3 aylık kızı Özge H.'yi tedavi altına alındığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde boğmaya kalktığı iddia edildi. Annenin ağzını ve burnunu tutuğu bebeğin ağlaması üzerine olay hastane personeli tarafından fark edildi. Olay, hastanenin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kayıt altına alındı. Gözaltına alınan F.H., 7 ay önce çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Soruşturma kapsamında F.H. hakkında 'öz çocuğunu öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.


Bebeğini boğarak öldürürken yakalanan F.H. ile ilgili savcı tarafından yürütülen soruşturmada daha önce bilinmeyen kan donduran korkunç cinayetler de gün yüzüne çıktı. Annenin korkunç cinayet serisi iddiaya göre şöyle gelişti.


Anne F.H. eşi A.H. ile Antalya'nın Serik ilçesinde tanıştılar ve 2007 yılında birlikte kaçarak Samsun'a gelip evlendiler. F.H., 2008 yılında Selma H.'yi, 2009 yılında da Özlem H.'yi dünyaya getirdi. 2,5 yaşında olmasına rağmen felçli olup yürüyemeyen Selma H., Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından evine götürülen Selma H., televizyon izlerken annesi tarafından elle ağzı ve burnu kapatılarak 5 dakika havasız bırakıldı. Kızının yatağa düşmesi üzerine F.H., cami inşaatında çalışan eşi A.H.'yi çağırarak kızın ölmüş olduğunu söyledi. Baba A.H. kızının yüzüne su döktü. A.H., kızının kendine gelmesi üzerine tekrar inşaata gitti. Anne F.H., bu kez yine 5 dakika boyunca kızının eliyle ağzını ve burnunu tutup havasız bıraktı. Küçük kızın sırt üstü yere düşmesi üzerine yeniden eşini çağırdı. Eve gelen baba, kızının üzerine su döküp ayılmaması üzerine Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastane ölen kız ailesi tarafından köyde toprağa verildi. Anne F.H., diğer kızı Özlem H.'nin de ateşi, morarması ve öksürüğü olduğu için OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. İkinci kızını da tedavisinin ardından götürdüğü evindeki beşiğinin içinde ağzını ve burnunu eliyle yarım saat kadar tutarak havasız bırakıp öldürdü.


Daha sonra kendi yatağına gidip uyuyan F.H., kayınpederinin sesiyle uyandı. Kızı Özlem H.'nin üzerini açtığında öldüğünü gören anne bağırıp olayı haber verdi. Özlem H., doktor kontrolü olmaksızın köyde toprağa verildi.


Anne F.H.'nin son olayında 2 ayrı cinayet olayıyla ilgisinin bulunması üzerine hakkında ayrı ayrı "öz çocuğunu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılacağı öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...