Meşrubat böbrek taşına yol açıyor

Meşrubat böbrek taşına yol açıyor

DÜNYA Haberleri

Günde bir kutu meşrubat içmek böbrek taşı riskini dörtte bir arttırıyor

Yapılan araştırmalarda, günde bir kutu meşrubat içilmesinin böbrek taşı riskini dörtte bir oranında arttırdığı belirlendi. ABD'de Boston'daki Brigham ve Kadın Hastanesi'ndeki bilim adamlarınca yapılan araştırmada, şekerle tatlandırılmış içeceklerin, böbrek taşı oluşumu ihtimalini arttırdığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre çay, kahve ve portakal suyu gibi diğer içecekler ise böbrek taşı riskini azaltıyor.
Araştırmacılardan Dr. Gary Curhan, "Şekerle tatlandırılmış içecek içilmesiyle böbrek taşı vakaları arasında irtibat tespit ettik. Fazla miktarda meşrubat içenlerde daha yüksek oranda böbrek taşı vakası belirledik" dedi.
Araştırma, 8 senelik bir sürede, 194.095 hasta üzerinde yapıldı. Günde bir kutu ya da daha fazla miktarda meşrubat içenlerde böbrek taşı gelişmesi ihtimalinin yüzde 23 fazla olduğu tespit edildi.


nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...