ÖSYM'den öğrencilere iş imkanı

ÖSYM'den öğrencilere iş imkanı

EĞİTİM Haberleri

Üniversite öğrencileri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) öğrencilere iş kapısı olmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meclise sevk edilen Torba Kanun tasarısı ile ÖSYM'nin teşkilat kanununa "Üniversite ve yüksekokul öğrencilerini, kısmi zamanlı olarak çalıştırabilecektir" maddesi ekleniyor. Böylece üniversite öğrencilerine üniversite öğrenimi tamamlarken çalışabilme imkânı olacak. Yükseköğretim kurumlarının önlisans, lisans ve lisansüstünde eğitim gören öğrencilerini ÖSYM, ihtiyaç halinde hizmet birimlerinde çalıştırabilecek. Bu öğrenciler başvuru, tercih, sınav evrakının tanzimi ve benzeri sınav hizmetlerine yönelik geçici işlerde part time olarak çalışacak. ÖSYM özellikle yoğun sınav dönemlerinde çalıştırmayı planlayan ÖSYM bu öğrencileri kendi personeli olarak saymayacak.
BURSLARI KESİLMEYECEK
Part time çalıştırılacak olan öğrencilere ÖSYM yaklaşık olarak 32 TL ücret ödeyecek. Ancak çalışan üniversite öğrencisi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilmekte olan burs veya öğrenim kredisinin kesilmesi veya aynı Kuruma ait yurtlardan yararlanma hakkından mahrum olmayacak. Gökhan KAYA- ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...