New York Türk gününe hazır

New York Türk gününe hazır

DÜNYA Haberleri

New York'ta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali kapsamında, finans merkezi olarak bilinen Wall Street Caddesi'nde göndere Türk bayrağı çekildi.



Bowling Green Park'ta meşhur boğa heykelinin yanında düzenlenen törene, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, TADF Başkanı Ali Çınar, Türkiye ve KKTC'den siyasetçiler ile davetliler katıldı. Başkonsolos Bilgen, törende, Türk toplumunun ABD'deki ekonomik, sosyal ve kültürel görünürlüğünün her yıl arttığını belirterek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Bowling Green Park Müdürü Arthur Picollo da İstanbul'un güzelliklerinden bahsederek, 2020 Olimpiyatları'nın bu kentte düzenlenmesini istediğini söyledi. Konuşmaların ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Türk bayrağının altında da İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları bayrağı yer aldı. Törende daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mızıka Takımı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı mini konser verdi, Brooklyn Amity School öğrencileri ise Türkçe ve İngilizce şiirler okudu. Tören, Ankara Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin sunduğu halk oyunları gösterisiyle sona erdi. nbsp; (aa)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...