Regaib Kandili'nde camiler doldu taştı

Regaib Kandili'nde camiler doldu taştı

GÜNDEM Haberleri

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili tüm İslam Alemi'nde dualarla kutlanıyor. Kandil nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.



SULTANAHMET CAMİİ TAMAMEN DOLDU

İstanbul'da Regaip Kandili coşkuyla idrak edildi. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili'nde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Kandil dolayısıyla kentteki birçok camide İstanbul Müftülüğü'nce özel programlar düzenlenirken, Sultanahmet Camisi'ndeki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Caminin avlusu da tamamen doldu. Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, yaptığı konuşmada, Regaip Kandili'nin, ülke, millet, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Bu gece, Allah'ın rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Üstündağ, Müslümanların bu geceyi dua ederek geçirmesinin önemini vurguladı. Ayasofya Hafızlar Topluluğu'nun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi, namaz kılıp dua etti. Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzeddin Konuk'un yaptırdığı duanın ardından program sona erdi. Cami çıkışında vatandaşlara lokum ikram edildi.

AMASYA'DA CAMİLERE AKIN VAR

Vatandaşlar mübarek geceyi idrak edebilmek için akşam saatlerinden itibaren camilere akın etmeye başladı. Müminlerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultan Bayezid Camii dolup taştı. Aileleriyle birlikte camiye gelen Müslümanlar günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldırdı. Camilere gelenlerin kimi Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de namaz kıldı.

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, "Bu gece Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. Bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabı pek çoktur. Diğer zamanlarda okunan her Kur'an harfi için on sevap verilirse, Recep ayında yüzleri geçmekte, Regaip kandilinde ise daha da artmaktadır." dedi. İpek, "Bütün kandil gecelerinde yapılabilecek ve yapılması gereken önemli bir takım afv ü mağfirete nail olma, ecri sevap kazanma, manevî terakki kaydetme, bela ve musibetlerden kurtulma ve rıza–i İlahiye ulaşma vesileleri vardır ki, bunlardan bazılarını maddeler hâlinde kısaca ve toplu olarak yeniden hatırlamakta yarar vardır." diye konuştu.


SELİMİYE CAMİİ DOLDU TAŞTI

Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu. Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nde kandili geçirmek isteyenler akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye gelerek dua etti.
Regaip Kandili nedeniyle Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii doldu taştı. Üç ayların başlangıcının ilk kandili olan Regaip Kandili'nde ibadetini Selimiye'de yapmak isteyen vatandaşlar akşam namazı ile birlikte camiye akın etti.
Camii görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan dualara eşlik eden cemaat, yatsı namazını kıldıktan sonra dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...