Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Serbest ticaret için önemli adım

- Güncelleme:
Serbest ticaret için önemli adım

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD ile Türkiye arasındaki ticareti serbestleştirmek için Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi kurulmasında anlaşıldığını açıkladı.


nbsp;Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde, ABD ile Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi'nin kurulacağını belirtti. Komitenin, ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım İşbirliği Anlaşması'nın, AB'yle Gümrük Birliği Anlaşması bulunması dolayısıyla Türkiye üzerinde etkilerini değerlendirmek, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve ticaretin serbestleştirilmesi amacına yönelik çalışacağına değinen Çağlayan, komiteye, Türkiye tarafında Ekonomi Bakanlığı'nın, ABD tarafında ise Başkan Obama'ya bağlı USTR-ABD Ticaret Temsilciliği'nin önderlik edeceğini bildirdi. Çağlayan, şunları kaydetti: "Komiteye Türkiye tarafından ben başkanlık edeceğim. ABD tarafından ise Başkan Obama'ya bağlı bakan düzeyindeki ABD Ticaret Temsilcisi başkanlık edecek. Ticaret Temsilcisi Michael Froman'ın atamasının Kongre'de onaylanmasının hemen ardından, ben ve ekibim Washington'a gelerek çalışmaları başlatacağız. Bu yeni süreç Sayın Başbakanımız ve Sayın Obama'nın 2009 yılında iki ülke arasındaki ikili ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla kurdukları Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi (ETSİÇ) kapsamında yapılmakta olan çalışmaların somut hale getirilmesi bakımından da son derece önemli bir gelişmedir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...