Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düzce'de 104 yıllık Kandil geleneği

Düzce'de 104 yıllık Kandil geleneği

YAŞAM Haberleri

Düzce'nin Koçyazı Mahallesi'nde 104 yıldır bir gelenek aksatılmadan devam ediyor.




Kandil günü Akşam Namazını Koçyazı Mahallesi Camii'nde kılan mahalle halkı, ardından evlerinden getirdikleri pilav, tavuk, et ve ayranlar caminin içerisine kurulan sofralara dağıtıldı. Sofralara dağıtılan yemeklerle oruçlu olanlar oruçlarını açarken bir yandan da akşam yemeği yendi. Koçyazı Mahallesi Muhtarı İsmet Mısır, geleneğin 104 yıldır sürdüğünü belirterek, "Dedelerden, babalardan bizlere kadar geldi bizler de bizden sonraki nesile aktarıyoruz. Camilerimizde yapılan ikramlar evlerde pişen yiyeceklerdir. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında cemaate ikram ederiz. Sağ olduğumuz sürece bu etkinliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Koçyazı Mahallesi Cami İmam Hatibi Metin Yıldız ise, "100 küsür yıldır geleneğimiz devam ediyor. Daha Metek köyü kurulduğundan bu yana bu gelenek devam ediyor. Tabi o zamanlar kıtlık var insanlar evlerinde pişirdikleri yiyecekleri camiye getirip caminin içerisinde birbirleriyle paylaşıyorlardı. O günden bu güne aynı geleneği devam ettiriyoruz. Kandiller paylaşmak demek. Bu gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.
Mahalleli tarafından sunulan ikramların ardından, camide Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen program takip edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...